2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Berettyóújfaluba jött a nagykövet, ajándékot is hozott!Forrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-10-27 10:25:12
1928. október 28-án nyitotta meg kapuit a Gróf Tisza István Kórház Berettyóújfaluban. A 84. születésnap alkalmából tudományos üléssel egybekötött ünnepségre került sor a kórház Dr. Böszörményi Nagy Géza termében.

Az ünnepségnek illusztris vendége is volt, Marietta Kao Liau személyében, aki Tajvan magyarországi nagykövete, s aki nem érkezett üres kézzel: egy háromezer dollár értékû takarítógépet ajándékozott a kórháznak.

Dr. Muraközi Zoltán fõigazgató köszöntötte a vendégeket, köztük Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõt, Dr. Ónody-Szûcs Zoltánt, az Észak-Alföldi TESZK igazgatóját a tulajdonos képviseletében, Muraközi István polgármestert, Pálfi Anikó alpolgármestert, a kórház volt és jelenlegi menedzsmentjét, a megjelent dolgozókat, és azokat is, akik munkájuk miatt távol voltak. Elsõnek Vitányi István szólt az egybegyûltekhez, hiszen neki köszönhetõ, hogy ilyen magas rangú vendég érkezett a kórházba. Kiderült: az utóbbi években nagyon jó kapcsolat alakult ki hazánk és Tajvan között, õ maga pedig a Magyar-Tajvani Baráti Társaság tagja, s a parlament képviseletében járt már kinn a távol-keleti államban. - Magyarország sokat tett azért, hogy jó viszony alakuljon ki Tajvannal, s éppen a jó kapcsolat gyümölcse a mai nap, amikor ajándékot ad át a nagykövetasszony a kórháznak. Négy település kapott ajándékot, közülük az egyik Berettyóújfalu – jelentette be a képviselõ, hozzátéve, hogy befektetõket is szívesen fogad a város.

 

 

 

 

 

Ónody-Szûcs Zoltán a mai nehéz idõkben ritka alkalomnak nevezte az ünnepeket, különösen a születésnapokat. Éppen ezért azt kívánta, még legalább 100 évig ünnepeljék az intézményt. Köszönetet mondott az ajándékért, hiszen az is ritkán fordul elõ, hogy ajándékot kapnak az intézmények.

 

 

 

 

A nem különösen kerek évforduló kapcsán Muraközi Zoltán kiemelte: tisztelgésként élik meg a születésnapot elõdeik áldozatos és tisztességes munkája elõtt, másrészt elõretekintésként. Reményét fejezte ki amiatt, hogy eljön az az idõ, amikor nem a puszta túlélés lesz a cél, hanem annak eldöntése, hogy a rendelkezésre álló forrást mire fordítsák. A továbbiakban érintette az intézményi átalakulást, ami szinte észrevétlenül zajlott, s ami nagyon lényeges: egyetlen dolgozót sem kellett elbocsátani. Gõzerõvel folyik a város és a kórház legnagyobb beruházása, illetve az új mûszerek beszerzése. Utóbbi összértéke a 700 millió forintot is elérheti – fûzte hozzá a fõigazgató.

 

 

 

 

A terembe korábban beállított takarítógépet jelképesen átadta a nagykövetasszony, aki nagy megtiszteltetésnek tekintette, hogy jelen lehet a kórház 84. születésnapján. Kiemelte: a kórház születésünktõl halálunkig jelen van életünkben, ezért nagyon fontos, milyen szakemberek, milyen feltételek között dolgoznak ott. Az orvos munkája minden pillanatban odafigyelést igényel, ezért minden tiszteletet megérdemelnek – mondta a nagykövetasszony, hozzátéve: a szép múltra visszatekintõ kórháznak legalább ilyen jövõje legyen!

 

 

 

 

 

Második alkalommal adták át a szakdolgozói díjakat. Idén Élesné Kiss Éva osztályvezetõ fõnõvér, Gombos Irén szakasszisztens, Magyarné Nyírõ Katalin vezetõ asszisztens és Szalárdi Borbála szociális munkás vehette át a fõigazgatótól és Dr. Korcsmárosné Melher Erzsébet ápolási igazgatótól a díjakat.

 

 

 

 

 

 

 

A tudományos ülésen elõadások hangzottak el az ápolás mindennapjainak aktualitásáról, a gyógyélelmezésrõl, valamint sebészeti ritkaságokról.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!