2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Több és célzottabb nyugdíjbiztosítási ellenõrzés leszForrás: hirposta.hu
Utolsó módosítás: 2012-11-10 11:24:53
Nyilvánosságra hozta az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság (ONYF) jövõ évi ellenõrzési tervét. A fõ feladat a nyugdíjak megállapításhoz szükséges adatok begyûjtése a renitens vállalkozásoktól, de a reklamáló biztosítottakra is odafigyelnek - tudta meg a Napi Gazdaság.

A jelenleginél több és célzottabb nyugdíjbiztosítási ellenõrzésekre készülhetnek a vállalkozások jövõ januártól, ugyanis az akkor életbe lépõ nyugdíjtörvény-módosítások szerint az ONYF minden egyes biztosított vagy volt biztosított nyugdíjjogosultságát ellenõrizendõ külön vizsgálatot indíthat - ezen adategyeztetõ vizsgálatok lesznek a 2013-as ellenõrzések központjába - derül ki a most nyilvánosságra hozott ellenõrzési tervekbõl. A nyugdíjvárománnyal, szolgálati idõvel, a járulékfizetéssel kapcsolatos adatokról minden jelenlegi és volt biztosított egyeztetést kezdhet, így már évtizedekkel a nyugdíjazás elõtt tisztázható, hogy az ONYF tud-e a biztosított után fizetett járulékokról.

Ezen felül a törvény elõírja, hogy az ONYF az 1954. december 31-ét követõen született biztosítottakkal folyamatosan vegye fel a kapcsolatot, korosztályról-korosztályra haladva - így válna ha nem is naprakésszé, de aktuálissá az ONYF adatbázisa. A fokozatosan újraépülõ adatbázisból pedig elvileg összeállhat a majdani egyéni számlás rendszerhez közelítõ nyilvántartás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!