2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Rászolgálni az ügyfelek bizalmára – átadták a Derecskei Járási Hivatal épületétForrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2013-01-13 19:29:06
Ünnepélyes keretek közt adták át szombat este a megye második legnagyobb – lélekszámban a negyedik – járási hivatalának, az eredetileg is járási székhelyként funkcionáló épületét, a Köztársaság utca 126. szám alatt. A megnyitón megjelentek a megye vezetõ politikusai – Rácz Róbert kormánymegbízott, Vasas Lászlóné fõigazgató, Márton Attila és Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõ, valamint a helyi és a járáshoz tartozó települések önkormányzatainak vezetõi.

A Himnusz eléneklése után Bakó István derecskei polgármester köszöntötte a megjelenteket, s méltatta a város azon szerepét, amit korábban járási székhelyként betöltött, s most ismét elláthatja azt. Kiderült: az 1978-ban megszûnt járási hivatal épületében volt már óvoda, általános és zeneiskola, mígnem a járási rendszer visszaállításával újból eredeti funkcióját töltheti be. A járási hivatal kialakítására a város 50 millió forintot költött, amit helyi vállalkozók kaptak, hiszen a fõfalak kivételével minden új a patinás épületben. Hátra van még a földhivatal és a kormányablak kialakítása, amit már állami finanszírozásból old meg a járási hivatal.

Fotók: Nyírõ Gizella
Fotók: Nyírõ Gizella

 

 

 

 

 

 

 

 

Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal vezetõje ünnepi beszédében megköszönte a városnak azt a munkát, mellyel kialakították és év elejére „lakhatóvá” tették az épületet. Köszöntötte azokat is, akik korábban az egykori járási hivatalban dolgoztak, s most eljöttek az átadóra. A jó állam szolgálatában jöttek létre a járási hivatalok, ezért fognak itt dolgozni az emberek – jelentette be a politikus, hozzátéve, hogy legyen jó házigazdája a hivatal Derecskének és a környék településének. – Barátságos, emberi viszony legyen a közszolgák és a lakosság között, a jó állam példáját közvetítsék az ide betérõknek – ajánlotta a dolgozók figyelmébe, majd átnyújtotta az épület kulcsát Iklódiné Szilágyi Katalinnak, a járási hivatal vezetõjének.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A hivatalvezetõ köszönetet mondott mindazoknak, akiknek része volt abban, hogy Derecske újból járási székhely lett. - Rászolgálni az emberek bizalmára – ez vezérel bennünket az ügyfelekkel való kapcsolat, ügyintézés során – fogalmazott Iklódiné.Az egyik teremben járástörténeti kiállítás nyílt meg. Annak megtekintése után a résztvevõk bejárták az épületet a hivatalvezetõ kalauzolásával.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!