2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Kamionstop több magyar határnálForrás: hir24.hu
Utolsó módosítás: 2013-02-12 10:03:24
A Szlovénián keresztül Olaszországba tartó teherautók sem Ausztria, sem Szlovákia felõl nem léphetnek az országba, a már itt lévõ kamionokat pedig nem engedik ki a szlovén határnál. 800 jármû vesztegel most az országban. Várhatóan két napig nem mozdulhatnak.

Az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság tájékoztatása szerint az olaszországi rendkívüli havazás miatt rendeltek el korlátozásokat a szlovén hatóságok. Este a Szlovéniába tartó és szlovén rendszámú teherautók még kiléphettek a magyar határon, reggel hattól már azok sem, mint a tranzitforgalom. A személyautók szabadon jöhetnek-mehetnek.

Kedd reggel már csaknem nyolcszáz kamion vesztegelt Zala megyében a fõutak melletti pihenõhelyeken, elsõsorban Rédicsnél, a 86-os úton, az M70-es és az M7-es pihenõhelyein és benzinkutakon. Száznyolcvan jármû az M7-es Nagykanizsa-Eszteregnye közötti szakaszán, a leállósávban áll.

Vas megyében szintén sok kamion állt félre, Vátnál és Körmendnél jelentõs útszûkületeket okozva.

A további torlódások megelõzése érdekében az Ausztria és Szlovákia felõl érkezõ, Szlovénián keresztül Olaszország irányába tartó, 7,5 tonna megengedett össztömeget meghaladó tehergépjármûvek nem léphetnek be Magyarország területére.

Készülnek a kamionosok ellátására

Rigó Csaba kormánymegbízott, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke összehívta a nagykanizsai és a letenyei járási védelmi bizottságot annak érdekében, hogy a várhatóan legalább két napig fennálló forgalomkorlátozás idõtartama alatt megszervezzék a várakozó jármûvek utasainak ellátást.

Az Útinform jelentése szerint a Hegyeshalom felõl érkezõ, Szlovéniába és Olaszországba tartó teherautókat az M1-es parkolóiba terelik.

Baleseteket is okoz a hó

A zalai katasztrófavédelem a honlapján beszámolt arról is, hogy nem sokkal fél hét után a Sárhida és Gellénháza közötti összekötõ úton egy tehergépkocsi keresztbe fordult, és elakadt egy autóbusz is, amelyen 17-en utaztak. Korábban a Zalaegerszeget északról elkerülõ úton egy személygépkocsi vált mozgásképtelenné a hóban, a 74-es úton, Barnakpusztánál pedig egy parkettát szállító kamion csúszott az árokba.

Nemesvámos környékén, a Veszprémbõl Tapolcára vezetõ úton árokba csúszott egy kamion, a mentése még tart. Kora reggel egy autó Pápa mellett akadt el a havas úton - tette hozzá a szóvivõ.

Az OKF felhívta az útnak indulók - elsõsorban a kamionok vezetõinek - figyelmét, hogy tájékozódjanak a korlátozás és a közlekedési viszonyok aktuális és várható helyzetérõl. Az elõrejelzések szerint ma is kell még komoly havazásra, sõt ónos esõre is számítani.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!