2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Évadzáró vadászgyûlés KomádibanForrás: saját
Utolsó módosítás: 2013-02-26 13:50:02
Évzáró gyûlést tartottak február 16-án a Komádi Bihar Népe Vadásztársaságnál. Csóka Zsolt, a társaság titkára foglalta össze az eseményen történteket.

A Komádi Bihar Népe Vadásztársaság 2013. február 16-án tartotta idei évadzáró taggyûlését. A vadásztársaság tagjai szép számmal voltak jelen a taggyûlésen, amely nemcsak a határozatképesség miatt volt fontos, hanem azért is, hogy ezzel kifejezték az érdeklõdésüket is és azt, hogy aktívan részt kívánnak venni a társaság életében. Örvendetes tény, hogy a nehéz gazdasági körülmények ellenére az év végi mérleget szerény, de pozitív eredménnyel tudta zárni a társaság. A gazdasági nehézségek mellett nehézséget okozott a tavalyi több hónapon át tartó aszályos idõszak is, amely során sajnos az apróvadállomány, a fácán és a mezei nyúl, jelentõs része odaveszett. A vadászatokat ennek megfelelõen szerveztük. A fácánvadászatokat nevelt fácánok kihelyezésével igyekeztünk eredményesebbé tenni. Igyekeztünk és a továbbiakban is igyekszünk a törvényi elõírásoknak megfelelõen gazdálkodni, végezni a vadgazdálkodási feladatainkat. A földtulajdonosokkal való jó kapcsolatot a továbbiakban is igyekszünk fenntartani. A taggyûlésen többször is elhangzott, hogy a vadászat eredményességét nem kizárólagosan a hazavitt zsákmány alapján kell minõsíteni, hanem a közösen eltöltött, jó hangulatú összejövetelek (társasvadászatok, közösségi munka) élményeivel, a természetben, a friss levegõn eltöltött idõvel, a vadászatok utáni közös ebéddel és az azt követõ baráti beszélgetésekkel. Hálásak vagyunk, hogy a vadásztársak idén is fegyelmezetten vadásztak, betartották a biztonsági és balesetmegelõzési elõírásokat. Az elmúlt év során egy kopjafát is állítottunk a vadászház udvarán, amellyel köszönetünket és tiszteletünket fejeztük ki az elhunyt vadásztársainknak, akik a vadásztársaságot megalapították és jó hírnevét megalapozták.

A taggyûlésen megválasztásra került az új környezet- és természetvédelmi felelõs is, akinek egyik feladata, hogy gondoskodjon a természetvédelmi elõírások betartásáról és betartatásáról. Környezetünk védelme érdekében az elmúlt évben szemétgyûjtési akciót is szerveztünk, amit idén is feladatunk folytatni.

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!