2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Ezer hektárból 33 biztos jutForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-03-21 10:32:52
IMagyarország – Pocsaj és Hajdúhadház öt évre kap állami földterületeket a közfoglalkoztatáshoz.

„A Kormány határozott arról, hogy a Nemzeti Földalapkezelõ Szervezet (NFA) több mint 1032 hektár termõföldet (394 db földrészletet) adjon 5 évre ingyenes önkormányzati vagyonkezelésbe a közfoglalkoztatási program megvalósítása érdekében” – jelentette be kedden V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelõs államtitkár Budapesten.

Az NFA elsõ alkalommal hirdetett meg földrészleteket erre a célra. Mint kiderült e 394 területet 91 önkormányzat nyerte el, az NFA sajtóosztályának tájékoztatása szerint köztük két hajdú-bihari, Pocsaj ésHajdúhadház. A két helység mintegy 12 illetve 21 hektárnyi földet kap vagyonkezelésbe azzal a céllal, hogy a mezõgazdasági közfoglalkoztatási program megvalósításához használja azokat, így segítve munkához a hátrányos helyzetû álláskeresõket.

Arról, hogy milyen mûvelési ágú területeket kapott a két település, majd csak a kormányhatározat közzététele után tud bõvebb információt adni az NFA. Információink szerint az önkormányzatoknak a közeljövõben is lesz lehetõségük, hogy ilyen céllal földterületre pályázzanak.

HBN

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!