2024. április 27. Szombat, Zita.
 
A héten akár húsz fok is lehetForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2013-04-08 09:20:49
  Gomolyfelhõk ugyan lesznek, de hétfõn már nem várható csapadék. Éjszaka még fagyhat, napközben plusz 13 fok is lehet.  

 

A Kárpát-medence idõjárását hétfõ estig döntõen az észak felõl érkezõ szárazabb levegõ alakítja. Vasárnap kezdetben többnyire erõsen felhõs lesz az ég, majd délután az Alföldön egyre nagyobb területen várható napsütés. A középsõ országrészben néhol szitálás, esetleg gyenge zápor elõfordulhat.

Éjszaka lassanként csökken a felhõzet, párássá válik a levegõ, foltokban köd képzõdik. Hétfõn napos idõ lesz gomolyfelhõkkel, csapadék nélkül, a Dunántúlon lehet valamivel több a felhõ. Vasárnap az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül, északkeleten olykor megerõsödik. Hétfõn számottevõ légmozgás nem valószínû. A legalacsonyabb éjszakai hõmérséklet +1, -4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hõmérséklet hétfõn 9, 13 fok között valószínû.

Izlandtól a Brit-szigeteken át az Ibériai-félszigetig anticiklonok húzódnak. Ugyanakkor Délkelet- és Kelet-Európában ciklonok örvénylenek, a Balkán-félszigeten nagy területen esik az esõ. A csúcshõmérséklet Európa nagy részén nem éri el a 10 fokot sem, csupán a mediterrán térségben mérnek 15, 20 fokot. Ezzel szemben a Földközi-tenger keleti medencéjében 20, 25 fok a jellemzõ.

20 fok is lehet

Kedden többnyire erõsen felhõs idõ várható több helyen esõvel, záporral. A minimumhõmérséklet 0 és plusz 5, a maximum 8 és 15 fok között alakul. Szerdán is kezdetben többnyire erõsen felhõs idõ várható több helyen esõvel, záporral, napközben viszont nyugat felõl csökken a felhõzet, megszûnik a csapadék. Az északnyugatira forduló szél helyenként megerõsödhet. A legalacsonyabb hõmérséklet 2 és 7, a legmagasabb hõmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

Csütörtökön változóan felhõs idõ várható, néhol lehet záporesõ. Helyenként a szél is megerõsödhet. A leghidegebb órákban 1 és 6 fok közötti hõmérséklet valószínû. Nappalra 14-19 fokig emelkedhet a hõmérséklet. Pénteken nagyrészt erõsen felhõs idõ várható többfelé esõvel, záporral. Az északnyugatira forduló szél megerõsödik. A legalacsonyabb hõmérséklet 4 és 10 fok, a legmagasabb nappali hõmérséklet 12 és 19 fok között alakul.

Szombaton nyugat felõl csökken a felhõzet, megszûnik a csapadék. Többfelé lehetnek erõs széllökések. A hõmérséklet legalacsonyabb értéke 5 és 10 fok között valószínû. A nappali maximumok várhatóan 12 és 17 fok között alakulnak. Vasárnap napos idõ várható gomolyfelhõkkel, csapadék nem valószínû. A legalacsonyabb hõmérséklet 5 és 10 fok között, a legmagasabb nappali hõmérséklet 15 és 20 fok között valószínû - olvasható az elõrejelzésben.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!