2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Suttyomban drágítják a vonatozástForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2013-05-02 09:44:51
Május közepétõl több gyors- és sebesvonaton felárat vezet be a MÁV-Start Zrt. Ezzel jegyáremelés bejelentése nélkül emelik a vasúti közlekedés díjait.

Jegyáremelés bejelentése nélkül drágul a vasúti utazás - írja az Iho.hu. Május 15-tõl ugyanis a gyorsvonatokra is bevezetik a távolsági buszokon már suttyomban bevezetett gyorspótjegyet. Az errõl szóló közleményt a május 1-i ünnepnap éjjelén tették közzé a MÁV-Start honlapján.

A közlemény szerint a gyorsvonati pótjegy "a menetrendben megjelölt egyes gyors- és sebesvonatok igénybevétele esetén" lesz kötelezõ, és a felárat "a közlekedési rendszer korszerûsítésével összefüggésben" vezetik be.

A felár kilométerfüggõ lesz mértéke pedig megegyezik a kiemelt Volán-járatokra, illetve az IC-vonatokra (utóbbiakra a helyjegyen felül) kivetett összegekkel. Ára 100 kilométerig 150 forint, utána 20 kilométerenként felváltva 25 vagy 30 forinttal emelkedik.
A bérlettulajdonosoknak, a vasutasoknak, az országgyûlési vagy európai parlamenti képviselõknek nem kell megfizetniük, de a budapesti bérletesek nem ússzák meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!