2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Ezen a héten indulhat a fizetõs YouTubeForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2013-05-07 09:43:53
Lapinformációk szerint még ezen a héten elérhetõvé válhatnak a YouTube videómegosztó elsõ fizetõs csatornái. Ezekkel a nézõk egy kábeltévés csomaghoz hasonló kínálatot állíthatnak össze, de nem kell fizetniük az õket egyáltalán nem érdeklõ tartalmakért.

A Financial Times üzleti lap úgy tudja, hogy a Google tulajdonában lévõ videómegosztón még a héten ötven fizetõs csatorna lesz elérhetõ. Ezek közül egyenként fizethetnek elõ majd az õket érdeklõ tartalmakra az internetezõk, a lap információi szerint egy tipikus videocsatorna havidíja két dollár, vagyis négy-ötszáz forint lesz.

A Google néhány hónappal korábban már jelezte, hogy aktívan kutatja a videók elõtt, közben, után és mellett megjelenõ hirdetéseken kívül egyéb bevételi források kidolgozását, amely többek közt a fizetõs videocsatornákat is magában foglalja.

A fizetõs csatornákkal a YouTube versenyképesebb maradhat például az Egyesült Államokban és harminckilenc másik országban már jelen lévõ Netflix online tékával szemben is. A világ legnépszerûbb videómegosztójának üzemeltetése nagyon költséges, hiszen jelentõs hálózati-, és tárkapacitást igényel.

Eric Schmidt, a Google igazgatótanácsának elnöke nemrég úgy nyilatkozott, hogy szerinte a hagyományos televíziónak hamarosan bealkonyul, a jövõ a YouTube-é. Márciusban a vállalat közölte, hogy a videómegosztót havonta világszerte már egymilliárd felhasználó keresi fel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!