2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Ezek a legveszélyesebb országok - hol áll Magyarország?Forrás: privatbankar.hu
Utolsó módosítás: 2013-06-06 10:11:06
A 2013-as lista élére Mali került - egy év alatt itt emelkedett leginkább az üzleti tevékenység szempontjából a kockázat. Nigéria sokat fejlõdött, Magyarországon a pénzintézeti szektor a legkockázatosabbak közé tartozik a világon.

A kaliforniai székhelyû Alliant Insurance Services biztosításközvetítõ listáját a Biztosítási Szemlefoglalta össze. Az idei éves jelentés 65 ország politikai és gazdasági kockázatait vizsgálja egyebek közt olyan tényezõk alapján, mint a helyi valuta leértékelõdése, a gazdasági visszaesés és a politikai erõszak.

Az Alliant listáját Mali, Tunézia, Argentína és Egyiptom vezeti, ezekben az országokban romlott legnagyobb mértékben a helyzet egy év alatt az üzleti kockázat szempontjából, de a tízes listán, kilencedikként Csehország is helyet kapott.

Országok, ahol egy év alatt a legtöbbet romlott az üzleti kockázat szintje
Országok, ahol egy év alatt a legtöbbet romlott az üzleti kockázat szintje
A pénzügyi szektor kockázati mutatója
A pénzügyi szektor kockázati mutatója

Magyarország a jelentésben a pénzügyi intézményi szektor kockázatait vizsgáló listán szerepel kiemelt helyen - sajnos a negatív lista élmezõnyében. Törökország után Magyarországon látja a legmagasabb kockázatot a piac fontosabb szereplõi közül a felmérés.

Összességében (minden szektort figyelembe véve) Magyarország kockázati szintje gyakorlatilag változatlan tavalyhoz képest (52,27 pont). Ez gyengébb, mint a világátlag (67,7 pont) de jobb, mint a kelet-európai átlag (43,56 pont)

Nigéria, Görögország, Oroszország és Kína vezették azon országok listáját, amelyek a legtöbbet fejlõdtek az elmúlt 12 hónapban.

Országok, ahol egy év alatt a legtöbbet romlott az üzleti kockázat szintje
Országok, ahol egy év alatt a legtöbbet javult az üzleti kockázat szintje

A jelentés a vállalatokat a szerint is rangsorolta, hogy mekkora üzleti kockázatnak vannak kitéve földrajzi elhelyezkedésük alapján. Az Alliant ez alapján a Chevron, a 3M Co. és az International Business Machines vállalatokat ítélte a legkockázatosabbnak nemzetközi üzleti kockázatok vonatkozásában.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!