2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
A zöldtea és a hosszú élet.Forrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-06-20 11:08:30
Több külföldi tanulmány ezt bizonyítja. Azokban az országokban ahol jelentõs mennyiségû zöld teát fogyasztanak az emberek (Japán és Kína) a halálozási arány kockázata lényegesen kisebb. A zöld teát ivók körében úgy tûnik ,hogy a szívbetegség kockázata is csökken, egy régi feljegyzésben olvasható (*A Pokol Meghódítása címen ismert titkos könyv szerint,az Öt Szerv mûködésének összhangja: - Az öt szerv uralkodója a szív, márpedig a szív erõsítésének a legkitûnõbb módja a teaivás. Ha a szív gyönge, az összes többi szerv megsínyli azt. Ha azonban teát iszunk, a szív meg fog erõsödni és mentes lesz a betegségektõl.)   "Zöld tea meghosszabbíthatja az életét a szívbetegségek és a stroke csökkentésén keresztül" (Állapítja meg Kuriyama WebMD*./

Egy holland tanulmány azt sugallja, hogy a nyugatiak számára elõnyös lehet a zöld tea. Ezt a véleményt osztja a zöld teakutató Tsung O. Cheng, MD, a George Washington University Medical Center kutatója. /Washingtoni orvosi egyetem központ kutatója/

"Azt gondolom, hogy a hatását világszerte el kellene ismerni" mondja Cheng  WebMD. "Nincs okunk azt hinni, hogy, miért lenne elõnyös valami a keleti világban, és ugyanazok az elõnyök ne lennének meg Nyugaton. Remélem, hogy a nyugatiak elkezdenek több zöld teát inni. Személyes véleményem szerint két vagy több csésze elfogyasztása naponta a legnagyobb haszon. "

33382_2_1.jpg

A dohányzók az általában, kevésbé részesülnek a zöld tea áldásos hatásaiból, mint a nemdohányzók. De ahhoz, hogy megakadályozzuk a szívbetegségeket és a stroke-ót, ahhoz elkerülhetetlen az egészséges táplálkozás és a mindennapi testmozgás.

Én személy szerint 1 kancsó zöld teát iszom naponta és azért iszom ennyit, mert szeretem! Ajánlom önnek is!

*Internet-szolgáltatása orvosok részére.

Amennyiben bõvebb információt, tudást szeretne kapni a teával kapcsolatosan, akkor iratkozzon fel a tea-tanfolyamunkra! A tea-tanfolyam elvégzése után egy teadiplomával jutalmazzuk!

A feliratkozás után egy ajándék kancsó teára a vendégem!

Feliratkozás a tealevélre itt: http://www.potalateapalota.hu

Lájkoljon minket a Facebookon!

Mosolygós Napot! 
Keresztessy Gyula /Teaszakértõ/

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!