2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Tisztázódott a szeméthelyzetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-07-05 09:40:21
  Debrecen-Berettyóújfalu – Negyven település hulladékának elszállítása volt kétséges.

Fél évnyi bizonytalanság után nyolcvanezer megyénkbeli lakos számára vált biztonságossá a hulladékszállítási szolgáltatás.

Bihari Hulladékgazdálkodási Kft. januárban megszüntette szerzõdését az ellátott negyven településsel. A cég mûködésének 2007-es kezdetekor az önkormányzatok határozták meg az szemétszállítási díjakat úgy, hogy az ne terhelje jelentõsen a lakosokat, de a szolgáltató fenntartása is megoldott legyen a változó inflációs és gazdasági helyzetben.

Idén januártól állami jogkörré vált az ármeghatározás, a központi utasítás – miszerint 4 százalékban maximálták az emelés mértékét – veszteségessé tette a kft-t., ezért vált szükségessé a szerzõdésbontás. A társulás kilátásain rontott a januárban életbe lépett törvény, amelynek nyomán lakossági hulladékszállítást csak nonprofit szervezet végezhet.

A berettyóújfalui központú vállalat felvásárolta a debreceni városgazdálkodási Kft. negyvenkilenc százalékos tulajdonrészét a Bihari Hulladékgazdálkodási Kft.-ben – jelentette be csütörtökön Kardos Marianna az A.K.S.D. Kft.ügyvezetõ igazgatója és Muraközi IstvánBihari Szilárdhulladék-lerakó és Hasznosító Társuláselnöke.

Mindkét cég komoly kihívások elõtt áll – mondta Muraközi István, hozzátéve, hogy a lakosság semmit sem érzékel a háttérben zajló változásokból, a rezsicsökkentés miatt pedig olcsóbban 325 forint helyett 279-et fizetnek majd egy százhúsz literes edény heti ürítéséért.

HBN-HaBe

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!