2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Mi fizetjük a politikusok bankszámláitForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2013-07-17 09:18:39
Az Emberi Erõforrások Minisztériumában még mindig létezik a folyószámla-költségtérítés, amelyet a vezetõk a bankszámláik fenntartásáért kapnak. A havi tízezer forintos költségtérítést több minisztériumban már megszüntették, Balog Zoltánnak, Hoffmann Rózsának és Szócsak Miklósnak még mindig jár.

A minisztériumok többségében megszüntették a miniszterek és államtitkárok folyószámla-költségtérítését, de az Emberi Erõforrások Minisztériumában a mai napig jár a különpénz, amely többé-kevésbé ellensúlyozza a tranzakciós illetéket - írta a Napi Gazdaság.

Balog Zoltán miniszternek a havi 1,1 milliós fizetés mellé és államtitkárainak a havi 997 ezres fizetés mellé 10 ezer forintot fizet ilyen címen a minisztérium - derült ki a politikusok jövedelemigazolásaiból. 

A korábbi években megszokott volt, hogy a minisztériumok a vezetõ politikusoknak is fizettek folyószámla-költségtérítést annak kompenzálására, hogy a havi 1-1,1 milliós illetményüket nem készpénzben fizetik, hanem folyószámlára utalják. Ezen a gyakorlaton két éve kezdtek változtatni, miután kiderült, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban több tízezer forintos költségtérítést fizettek évente, miközben a Miniszterelnökségen évi 1000 forinttal kellett beérnie Orbán Viktor miniszterelnöknek - írta a Napi Gazdaság.

A folyószámla költségtérítések ügye korábban azért kapott nagy figyelmet, mert a 2010-2012-es idõszakban még bõven léteztek nulla forintos bankszámlák.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!