2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
A kormány miatt drágulnak a biztosításokForrás: nol.hu
Utolsó módosítás: 2013-07-24 10:14:52
Egy csapásra véget vetett a gépjármû- és lakásbiztosítások évek óta tartó díjcsökkenésének az idén januártól bevezett biztosítási adó.

Azok az autósok, akik idén június végén kötöttek új kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítást (kgfb), átlagosan 16 százalékkal fizettek többet azoknál, akik fél évvel korábban szerzõdtek – derül ki a Netrisk internetes biztosítási alkusz adataiból. Mindössze hat hónap alatt az átlagdíj 19 900 forintról 23 122 forintra nõtt. Az áremelkedés még drasztikusabb, ha a tavaly õszi kgfb-díjakkal vetjük össze: azok az autósok, akik akkor kötöttek új szerzõdést, január elsejétõl átlagosan feleannyit fizetnek, mint ha most kellene megállapodniuk valamelyik biztosítóval.

A drágulás egyik oka, hogy már az autósok felénél a biztosítás évfordulója év közben van, a többségnél azonban egyelõre hiányzik a rutin, nem tudják, mikor válthatnak biztosítót, cserélhetik le szerzõdésüket egy kedvezõbb konstrukcióra. Év közben az ügyfelek mindössze 12 százaléka vált biztosítót, míg az év végi kgfb-kampányban arányaiban háromszor ennyien kötik újra szerzõdésük.

Öt év múlva viszont már lényegében mindenkinek év közben lesz díjfordulója, ezért a probléma késõbb nagyobb is lehet. Bizakodásra ad viszont okot, hogy – ahogyan korábban az év végi váltások esetében, úgy az évközi kgfb-piacnál is – lassan emelkedik a biztosítót váltók száma – mondta sajtótájékoztatóján Sebestyén László, a Netrisk vezérigazgatója.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!