2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Hibás számlák: 10 ezer forintot kapnak a fogyasztókForrás: privatbankar.hu
Utolsó módosítás: 2013-08-24 21:46:50
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szerint 56 ezer számla volt hibás, számlánként 10 ezer forint kötbért kell fizetni az érintett szolgáltatóknak.

Tíz távhõszolgáltatónál összesen 56 ezer hibás számlát talált nyári vizsgálatai során a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) – mondta szombati sajtótájékoztatóján a Fidesz rezsicsökkentésért felelõs munkacsoportjának vezetõje. A közmûcégek ezeken nem megfelelõen tüntették fel a 10 százalékos rezsicsökkentéssel kapcsolatos információkat.

Németh Szilárd közölte: a vonatkozó törvény alapján a szolgáltatóknak számlánként 10 ezer forintnyi kötbért kell fizetniük a fogyasztóiknak, így összesen 560 millió forintot kötelesek megtéríteni a lakosságnak, vagy jóváírni azt a fogyasztásukban.

Az országgyûlési képviselõ hangsúlyozta: a csökkentésrõl jól elkülönítetten, egy színes mezõben kell tájékoztatást nyújtani a számlákon. Ennek ellenére több szolgáltató azt nem tüntette fel, vagy hiányosan informálta az embereket, például nem mutatta ki a csökkentés göngyölített hatását.

Lépre akarták csalni a hatóságot?

Németh Szilárd szerint egyes szolgáltatók, bár megfelelõ számlákat bocsátottak ki, az NFH-t már nem a törvényben elõírtaknak megfelelõen tájékoztatták a rezsicsökkentés végrehajtásáról. Ezek meg akarták téveszteni, lépre akarták csalni a hatóságot - fogalmazott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!