2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Fecskebúcsúztatót tartanak a Pusztai ÁllatparkbanForrás: dehir
Utolsó módosítás: 2013-09-13 10:45:56
Hortobágy – Fecskefigurát és mûfészket is készíthetnek a gyerekek jövõ szombaton a Hortobágyon, ahol a délre induló fecskéket     búcsúztatják.  

Feltartóztathatatlanul megérkezett az õsz a Hortobágyra is, melynek egyik jele, hogy a fecskék is készülõdnek hosszú vándorútjukra a messzi dél felé. Egyre gyakrabban láthatjuk õket tömegével gyülekezni villanydrótokon, háztetõkön. Egy vidám, izgalmas nap keretében szeptember 21-én, szombaton a Pusztai Állatparkban is elbúcsúztatják a puszta kedves kis madarait.


A színes programokban gazdag napon a gyermekek kézmûves foglalkozáson fecskefigurát készíthetnek, melyet aztán hazavihetnek. Az Állatparkba való belépésnél a fiatalok egy papírfecskét kapnak, melyre ráírhatják üzeneteiket a fecskéknek, és távozáskor felakaszthatják az Állatpark „Madárfájára”. Agyagból mûfészket is lehet csinálni, melyet tavasszal, saját kezûleg helyezhetnek ki a gyerekek az Állatpark leendõ lakóinak.

Ezek mellett lesz fecskefészek-számlálás a Pusztai Állatpark területén, szamaragolás Violán és Vilmoson, két szelíd, fecskehasú szamáron, és persze fecskekvízben is összemérhetik tudásukat a gyermekek.

A felnõttek is hasznos és érdekes információkkal lehetnek gazdagabbak a különbözõ fecskefajokkal kapcsolatos kiállításunkon, és természetesen lesz régi, magyar háziállat-bemutató és állatsimogató.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!