2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Két kézzel a tisztaságértForrás: haon
Utolsó módosítás: 2013-09-17 13:55:00
Õk már tettek a település tisztaságáért.Az utóbbi évek egy meghatározott napján önkéntesek tízezrei vesznek részt az ország „nagytakarításában”, a lakókörnyezetükben, a természetben eldobott szemét összegyûjtésében.

A szombati akcióhoz – országos szervezõje a Vidékfejlesztési Minisztérium háttérintézménye, az OHÜ Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft., amely az elõkészítésben és a lebonyolításban szorosan együttmûködik a Belügyminisztériummal, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal és ezek háttérintézményeivel, valamint más önkéntes szervezetekkel – megyénkbõl Hajdúszovát is csatlakozott. Vass Sándor polgármester több, mint 120 önkéntesnek mondott köszönetet, akik 50 zsák hulladéktól tisztították meg a települést.

 

A tépeiek is gyûjtötték a szemetet

Tépe önkormányzata idén is csatlakozott az országos szemétszedési akcióhoz. Kora délelõtt 35 fõvel kezdték meg a szemétgyûjtést: általános iskolások és szüleik – kiegészülve az önkormányzati képviselõkkel – három irányban indultak el – tudtuk meg Balogh András polgármestertõl.

Az egyik csoport a Derecske-Tépe közötti kerékpárút mentén, míg a másik két csoport a falu belterületén szorgoskodott. A polgármester szerint laposak lesznek a zsákok, mivel a faluban nincs szemét. Az utcák rendezettek, a tépeiek odafigyelnek környezetük tisztaságára. Az akcióhoz hagyományteremtõ szándékkal csatlakoztak, s jövõre is bíznak a folytatásban – tette hozzá.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!