2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Generali szûrõprogram Komádiban
Utolsó módosítás: 2013-09-23 20:10:39
Gyakori a magas vércukor- és koleszterinszint, illetve a túlsúly a Generali Egészségügyi Szûrõprogram eredményei alapján.

A Generali a Biztonságért Alapítvány tavaly indította Egészségügyi Szûrõprogramját és azzal egyidõben speciális egészségügyi szûrõbuszát is, annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód és a betegségek megelõzésének fontosságára. A program során eddig összesen több mint 2600 vizsgálatot végeztek el a szakemberek, és súlyos egészségügyi problémákra hívták fel a figyelmet, valamint több komoly betegséget is kiszûrtek.

A Generali a Biztonságért Alapítvány ingyenes szûrõprogramjának célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód és a megelõzés fontosságára. A Generali nemrég elvégzett kutatása ugyanis kimutatta: a felnõtt lakosság mindössze 55%-a figyel oda az egészséges táplálkozásra, 52%-a jár valamilyen szûrõvizsgálatra, 37%-a sportol rendszeresen, és csupán 26%-a szed vitaminokat.

A szûrõvizsgálatok eredményei egybevágtak a kutatás megállapításaival: a program egyes állomásain elvégzett összesen több mint 2600 vizsgálat során a leggyakoribb egészségügyi probléma a túlsúly, a magas vérnyomás, valamint a magas vércukorszint volt. Minden második BMI vizsgálaton résztvevõnél állapítottak meg magas értéket, a páciensek ötödénél diagnosztizáltak magas vérnyomást, míg a vizsgáltak közel 40%-ának volt magas a vércukor szintje. Magas koleszterinszintet a résztvevõk 10%-ánál mértek.

2013-ban az Alapítvány egészségprogramjával kiemelten a fiatalok felé fordul, hiszen ebben a korosztályban különösen fontos az egészséges életmódra nevelés. A program keretében õk is ingyenes vércukor-, koleszterin- és testzsír mérésen, valamint szemészeti és bõrgyógyászati szûrõvizsgálatokon vehetnek részt számos olyan helyszínen és rendezvényen, ahová a Generali Szûrõprogram speciális egészségügyi szûrõbuszával ellátogat.

A szûrõbusz idén már járt az Alapítvány által támogatott miskolci, komáromi, mátészalkai, kisújszállási, dévaványai, sárbogárdi, berettyóújfalui valamint a komádi gyermekotthonokba, több mint 600 gyermeket vizsgáltak meg.

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!