2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Szüreti felvonulás és mulatság KomádibanForrás: Cserép Imre
Utolsó módosítás: 2013-09-24 21:13:31
Szeptember 21-én zenés ébresztõre ébredt Komádi lakossága. 13 órától indult a Sport pályától a felvonulás. 14 lovas kocsi és egy traktor vontatta „fogat” vonult fel Komádi utcáin. Megállóhelyek, ahol a kulturális csoportok felléptek: Köztársaság u, (EUROTEX parkoló), Nagysándor J u. – Furtai u. sarok (Benzinkút), Vasvári P. u. – Fõ u. sarok, Fõ u. – Piactér, Munkás u. – Szent István u. sarok, Ibolya u. – Dózsa Gy. u. sarok. Utolsó megállóhely: - Hõsök tere: - Fõtér. Ezeken a helyeken a következõ kultúrcsoportok léptek fel: „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub Népdalköre, Körös - Körül Néptáncegyüttes, Városi Népdalkör, Komádi Nyugdíjasok Klubja – „Rozmaring” énekkar, Csicseri és Csicseri - Borsó gyermek citerazenekar, Komádi csikósok, és Erdélybõl a Mezõtelegdi Tánccsoport.

Szeptember 21-én kellemes idõben, nagyon jó hangulatban kezdõdött a felvonulás. Nagyon sok érdeklõdõ várta a fellépõ csoportokat, a legtöbben az utolsó állomáson voltak. A helyi csoportokon kívül ismételten felléptek a Mezõtelegdiek is, akikkel már nagyon szoros, baráti kapcsolat alakult ki..- A mezõtelegdi csoport vezetõje Szoboszlai – Gáspár István református lelkész volt, aki másnap 22-én a Komádi Nagytemplomban tartott istentiszteletet. A mezõtelegdiek bemutatták az ottani régi, hagyományos táncukat és az egyedi táncruhát is, amivel nagy sikert arattak.  A helyi kulturális csoportok is nagy tapsot kaptak a bemutatott mûsorukkal. Nagyon látványos volt a komádi csikósok bemutatója is. A „mûsorvezetõk” Szücs Anikó és Szücs Csaba is aranyosan látták el feladatukat. A szüreti felvonulást és mulatságot a Közösségi Ház és Könyvtár szervezte. A felvonulást és a rendezvény zavartalan lebonyolítását a Komádi polgárõrök a rendõrséggel együtt biztosították, amiért köszönet illeti õket.

 

A felvonulás után a helyi napközi otthonban finom vacsora és zenés mulatság várta rendezvényen résztvevõket, ami hajnalig tartott.

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!