2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Dögégegõt építenek Debrecenben?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-09 19:07:05
Szerdáig közel százan írták alá azt a petíciót, melyben a volt csapágygyár területén tervezett dögkemence ellen tiltakoznak. Az ÁNTSZ szerint ha az üzemeltetõ betartja a szabályokat, úgy senkinek sincs félnivalója.

Azt mondják, tartanak a szállítással, tárolással és égetéssel járó bûztõl. Az Inciner8 A200-as, alacsony kapacitású égetõre a HEAV-PET Kft. – debreceni cég – megkapta az elsõfokú engedélyt a megyei mezõgazdasági szakigazgatási hivatal illetékes igazgatóságától. A június közepén kiadott határozat szigorú környzetvédelmi, köz- és állategészségügyi feltételekkel engedi a mûködtetést, így abban az esetben is felfüggesztené, ha az a lakosságot zavaró bûzzel járna.

A cég óránként legfeljebb 50 kilónyi dögöt, élelmiszer-hulladékot égethetne el. Az ügy szerdán fordulatot vett.

A lakók forrongása is belejátszhatott, hogy Kósa Lajos polgármester közleményben jelentette ki: megfellebbezi az égetõ engedélyezését. Mint írja, megdöbbentek, hogy egy magánvállalkozás a lakóterületek közvetlen közelében kíván ilyesmit létesíteni.

Megkerestük Lajkó Gabriellát, az ÁNTSZ debreceni kistérségi intézetének tiszti fõorvosát is, aki viszont azt mondta: ha az üzemeltetõ betartja a szabályokat, úgy senkinek sincs félnivalója.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!