2018. június 23. Szombat, Zoltán.
 

Az ÁNTSZ járványügyi főosztályának volt vezetője szerint már megszűnt betegségek fertőzhetnek ismét.

A pázsitfűfélék pollenkoncentrációja országszerte emelkedik, az elkövetkező napokban sokfelé elérheti a tüneteket okozó közepes, sőt helyenként a magas szintet is – figyelmeztet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a Facebook-oldalán.

Tavaszi nagytakarítás: odafigyeléssel, biztonságosan, mérgezések elkerülésével.

Harminc százalékkal nőtt a bejelentett mérgezések száma 2014-ben a megelőző évhez képest, a halálos kimenetelű esetek aránya azonban csökkent – derül ki az Országos Közegészségügyi Központ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálata (ETTSZ) által készített összesítésből.

Az elkövetkező napokban elsősorban a nyír, a kőris és a platán pollenje lehet jelen allergiás tüneteket okozó mennyiségben a levegőben – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a Facebook-oldalán.

A hétvégén várhatóan országszerte jelentősen emelkedni fog a levegőben lévő nyírfapollen mennyisége, elérheti a magas-nagyon magas szintet is – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a Facebook-oldalán.

A gyártó nem tudja a szerződés szerinti határidőre szállítani a torokgyík, a szamárköhögés, a merevgörcs, a járványos gyermekbénulás, valamint a Haemophilus influenzae b (Hib) elleni ötkomponensű védőoltást – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn az MTI-vel az Országos Tisztifőorvosi Hivatalhoz érkezett gyártói jelzésre hivatkozva.

Várhatóan emelkedni fog, helyenként elérheti a tüneteket okozó szintet is a nyírfa virágporának koncentrációja a levegőben hétvégén, illetve a jövő hét első felében – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a Facebook-oldalán.

Súlyos szemkárosodást, akár vakságot is okozhat, ha valaki szabad szemmel nézi a Napot - figyelmeztet az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala a pénteki napfogyatkozást megelőzően.

Minden eddiginél több, négyszáznegyven iskola jelentkezett az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) vízfogyasztást népszerűsítő programjára, vagyis az idén több mint százhúszezer tanuló ismerkedhet meg az egészséges folyadékfogyasztással - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.

A hétvégén országszerte elérheti a tüneteket okozó közepes-magas szintet az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a hivatalos Facebook-oldalán.

Az országos influenzajárvánnyal összefüggésben az országos tisztifőorvos körlevelet küldött a kórházak vezetőinek, illetve az Országos Mentőszolgálatnak, ebben folyamatos jelentést kér az üres intenzívágyak és a szabad lélegeztető gépek számáról.

A szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt három Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen - Miskolcon, Putnokon és Sajószentpéteren - egészségtelennek minősítette a levegőt az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) hétfőn.

Már húsz európai országban van kiterjedt influenzajárvány - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton Facebook-oldalán.

A szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt egészségtelen a Sajó-völgyben Putnok és Sajószentpéter levegő-egészségügyi helyzete - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombat este az MTI-vel.

A napokban közel 32 ezer nőnek küld méhnyakrák-szűrésre szóló levelet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ); a névre szóló meghívót azoknak a 25 és 65 év közöttieknek postázzák, akik jogosultak az ingyenes vizsgálatra, és olyan településen élnek, ahol már elérhető a védőnői méhnyakrák-szűrés.

Az influenzajárvány miatt egyre több fővárosi és megyei intézmény vezet be látogatási tilalmat.

Nyakunkon van a járvány2015-02-01 18:02:20

Háromszorosára nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a múlt héten.

Egyre több európai országban, köztük Magyarországon is kiterjedt influenzajárvány van - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton Facebook-oldalán.

Már több európai országban is kiterjedt influenza járvány van - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán.

Már több európai országban is kiterjedt influenza járvány van - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán.

A mogyoró pollenszórása a hétvégén helyenként már tüneteket okozhat az arra allergiásoknak - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken hivatalos Facebook-oldalán.

Egyelőre nincs járvány2015-01-16 10:37:39

Influenza: még időben van, aki védőoltást szeretne kérni.

Az Országos Epidemiológiai Központ heti jelentése szerint Magyarországon még nem terjed járványosan az influenza, így még nem késő védőoltást kérni - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A közterületen tiltott helyen dohányzók ellen indítottak az idén legtöbbször eljárást a népegészségügyi szakigazgatási szervek. A különböző közforgalmú intézmények - a munkahelyek, vendéglátóhelyek - azonban szinte maradéktalanul betartják a nemdohányzók védelméről szóló törvény előírásait - derült ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) éves összegzéséből.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
ágypoloska, akció, alföld, Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, állat, allergén, allergén növény, allergének, allergia, allergiás tünet, árvíz, asztma, Belföldi hírek, belvíz, Berettyóújfalu, beszerzés, Betegség, Bihari hírek, botulizmus, Budapest, Büntetés, cigistop, Ciprus, csalánfélék, Debrecen, DiPerTe, dög, dohányzás, dohányzás ellenes szabályok, ebola, Eger, Egészség, egészségügy, égetés, élelmiszer, ellenőrzés, erdei tábor, ételmérgezés, étrend-kiegészítő, fagy, fagyás, Falusi Ferenc, fertőzés, figyelmeztetés, ftalát, gombák, gyógyszer, H1N1, Haemophilus influenzae b, harmadfokú, hasmenésjárvány, Hib, hideg, hidegfront, higiénés szabályok, hőség, hőséghullám, hőségriasztás, HPV-oltás, humusz, időjárás, influenza, influenza járvány, influenzajárvány, injekció, iskola, járvány, járványos gyermekbénulás, járványügyi vizsgálat, Kazincbarcika, Keksz Zsolt, kihűlés, kínai játékok, kórház, kőris, környezet, Környezetegészségügyi Intézet, kötelező, közterület, Különleges táplálkozási célú élelmiszerek, lassulás, látogatási tilalom, levegő, Magyarország, megfázás, méhnyakrák, menekült, menesztették, merevgörcs, mérgezés, Mikulás ünnep, Miskolc, mogyoró, nap, napfogyatkozás, NAV, Nébih, népszerűsítő program, nyár, nyír, nyírfa, ÓCSAI LAJOS, ollenkoncentráció, ólom, oltás, oltóanyag, országos, Országos Környezetegészségügyi Intézet, országos mentőszolgálat, Országos Tisztifőorvosi Hivatal, orvos, Paller Judit, parlagfű, parlagfűszezon, pázsitfű, pázsitfüvek, Platán, pollen, pollenhelyzet, pollenkoncentráció, poloska, Putnok, riasztás, Sajó-völgy, Sajószentpéter, sárgaláz, Strand, szabadidő, szabályok, szálló por, szamárköhögés, szarvasgombás pesto, szemkárosodás, szűrés, tavasz, tavaszi nagytakarítás, taxi, tél, tévhitek, tiszafa, tiszafaféle, Tiszavirág Fesztivál, Tiszti főorvos, Tisztiorvosi Szolgálat, tisztítószer, torokgyík, tüdőszűrés, tünetek, turizmus, új, ünnep, vakság, védőoltás, védőoltások, vezető, virágpor, vírus, visszaesett, víz, vízfogyasztás, vízfogyasztást népszerűsítő program, zápor
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!