2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
15 éves a Komádi Nyugdíjasok Klubja Forrás: Cserép Imre
Utolsó módosítás: 2013-10-11 08:34:38
2013. szeptember 28-án tartotta a Klub megalakulásának 15 évfordulóját. Az ünnepségre a helyi Napközi Otthonban került sor. Mike Ferencné köszöntötte elõször a meghívott vendégeket: Bodnár Antalnét a Hajdú- Bihar Megye és Debrecen Nyugdíjas Szervezeteinek alelnökasszonyát, Puskás Bélánét a Szociális Bizottság elnökét, Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõt, (aki sajnos nem tudott jelen lenni), Tóth Ferenc Polgármestert és feleségét Dr. Diószegi Annamáriát, Hidvégi László alpolgármestert, Varga Lajost és feleségét, aki a könyvelést végzi a klubnak.

Köszöntötte továbbá Nagy Jánosnét a Komádi és Régiója Fejlõdéséért Közalapítvány elnökét és férjét, Hegedüs Zoltánt a KOMOTTHON vezetõjét, a Közösségi Ház és Könyvtár távollétében lévõ vezetõjét, Háziné Szelezsán Barbarát, valamint a képviseletében megjelent Rozsik Ritát, a Közösségi Ház és Könyvtár munkatársát, a megjelent klubok vezetõit, tagjait, Szabó Sándor zenészt és feleségét, a szakács néniket, akik a vacsorát készítették, valamint az ünnepelt klub tagjait, majd beszámolót tartott a 15 évrõl. A Klub 1998 õszén alakult meg hivatalosan 42 fõvel, azért hivatalosan, mert már 1996-tól mûködött, mint ÁFÉSZ Klub 15-20 fõvel, Kathó Ferencné vezetésével. Elõször a Megyei Nyugdíjas Egyesület Tagjai lettek, de ott nem sok program volt, ezért 2002. januártól a Hajdú- Bihar Megyei Szövetség tagja a Klub. Az alakuló ülésen a klub vezetõje Kathó Ferencné, helyettese Bokor Gyula lett.2003-ban Kathó Ferencné meghalt, halála után Mike Ferencné lett a klubvezetõ, illetve a mai napig is õ vezeti a klubot. 1999-tõl mûködik a kultúrcsoport, énekkar, tánccsoport. 2007-ben az énekkar felvette a „Rozmaring” nevet. 2010-ben a Klub Polgármesteri Oklevélben és pénzjutalomban részesült. A kultúrcsoport nagyon sok helyen lépett fel az eltelt évek alatt, 2008-tól a Kató néni paródiás mûsora is mindig megjelenik. Nagyon sok elismerést, díjat kapott a klub a 15 év alatt. Nagyon sok kiránduláson vettek részt Magyarországon és határainkon túl is, amit nehéz lenne most felsorolni. A beszámoló legvégén megköszönte az összes támogatóknak, patronálóknak a segítségét, majd a beszédét egy idézettel zárta a klubvezetõ:

 

„Soha ne bánd, ha múlnak az évek,
Helyedbe, Gyermekeid, unokáid lépnek.
Mosolygós ég alatt, ahol utad vezet,
Millió kis virág kísérje léptedet.

 

A tizenöt éves évforduló alkalmából egy zászlót avattak fel, amit Tóth József klubtag hozott be, amire elsõnek Fésûs Györgyné kötött szalagot, majd Tóth Ferenc polgármester kötötte fel az emlékszalagot. Õt Bodnár Antalné HBMNYSZ alelnöke követte, majd a meghívott klubok képviselõi kötötték fel a szalagot, illetve köszöntötték a klubot: - Bedõ Lajosné Vésztõi Nyugdíjas elnöke, Mike Zoltán a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub elnöke, Pikó Gyuláné a Berettyóparti Nyugdíjas Egyesület elnöke, Korbélyné Non Rozália a Földesi Nosztalgia Nyugdíjas Klub vezetõje, Guj Jánosné Körösszakál Nyugdíjas Klub vezetõje. A Körösújfalu Nyugdíjas Klub emlékszalagát, mivel nem tudtak eljönni, Hidvégi Sándorné kötötte fel. Ezt követõen következtek a kultúrmûsorok. Elsõnek a „Rozmaring” énekkar lépett fel, majd a többi klubok mûsorai következtek. A kultúrmûsort Tóth Lujza és Martyin Erzsébet hastánca zárta. A finom vacsora elfogyasztása és a tombolasorsolás után következett a hajnalig tartó ünneplés, mulatság. A talpalávaló zenét Szabó Sándor szolgáltatta.


Cserép Imre
Tudósító
/Fotók: - Cserép Imre/

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!