2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Kontrát Károly: háromszázmillió forint plusz a polgárõrségnekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-10-18 20:39:29
Háromszázmillió forinttal egészítette ki a kormányzat a polgárõr szövetség idei 700 millió forintos támogatását - jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az Országos Polgárõr Szövetség október 23-i ünnepségén pénteken Budapesten.

Kontrát Károly közölte azt is, jövõre 1 milliárd 50 millió forinttal támogatják a szervezet munkáját. Elmondta, a kormány és a minisztérium stratégiai partnerként tekint a polgárõrségre és minden segítséget megad ahhoz, hogy a szervezet még professzionálisabban mûködjön.

Túrós András, az Országos Polgárõr Szövetség elnöke megköszönve a különtámogatást, azt mondta: az a legjobbkor érkezett. Hangsúlyozta: idén elsõsorban a katasztrófaelhárításhoz volt szükség forrásokra, amit ezzel a tárca biztosít.
Elmondta, a polgárõr egyesületek így még az idén 150-200 ezer forinthoz juthatnak a hátralévõ bûnmegelõzési feladatokhoz. Hozzátette: Pintér Sándor azt ígérte, hogy 2014-tõl egymilliárd forinttal támogatja a polgárõrséget, de ezek szerint ez már 2013-ban megvalósult.

Papp Károly országos rendõrfõkapitány köszönetet mondott valamennyi polgárõrnek, akik nagyon sokat tesznek azért, hogy a településeken megfelelõ közrend és közbiztonság legyen. Hangsúlyozta: a rendõrség számára a polgárõrség nemcsak stratégiai partner, hanem szövetséges is a szürke hétköznapokban.

Kontrát Károly ünnepi beszédében az összefogás fontosságát hangsúlyozta, amely a polgárõrök munkája során is elengedhetetlen. Úgy fogalmazott: ha szervezetten, együttmûködve, egymást segítve tevékenykednek, azzal a lakosság szubjektív biztonságérzetének növeléséhez járulnak hozzá.

Az államtitkár azt mondta: "hiszem, hogy 57 évvel a forradalom után van még bennünk elég elszánás és van még bennünk erõ, hogy Magyarországot erõsíteni, javítani tudjuk és nincs bennünk megosztottság. Hiszem, hogy Magyarország újra egységes és erõs lesz, amelyre tisztelettel néznek szerte a világon".

Az ünnepségen kitüntetéseket, miniszteri, országos rendõrfõkapitányi dicséreteket és jutalmakat nyújtottak át. A Kopácsi Sándor Polgárõr Érdemrend mellett az Év polgárõre, az Év polgárõr egyesülete, az Év polgárõr pedagógusa díjat is átadták. A Polgárõrség sajtódíját idén ketten vehették át, Losonczi Katalin, a Hír TV, valamint Novodomszky Éva, az MTVA munkatársa.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!