2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Öt tonna húsból készül a kolbász BékéscsabánForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-10-27 20:54:11
Mintegy ötezer kilogramm húsból készült friss kolbász szombaton délelõtt a Csabai Kolbászfesztiválon, ahol ötszáz csapat versenyzett.

Az elsõsorban gasztronómiai szakemberekbõl álló zsûri döntését este ismertetik. Hégely Sándor fesztiváligazgató az MTI-nek nyilatkozva elmondta: a négynapos rendezvényre százezer embert várnak, az idei lehet minden idõk egyik legnagyobb békéscsabai fesztiválja. Az igazgató a vártnál is hangulatosabbnak nevezte a szombati kolbászkészítõ versenyt.

A Dankó Rádió élõ kívánságmûsorral jelentkezett szombaton a fesztiválról. Tarnai Kiss László fõszerkesztõ, a mûsor vezetõje az MTI-nek nyilatkozva fontosnak nevezte a közönségtalálkozókat, közöttük a Csabai Kolbászfesztivál élõ kívánságmûsorát. A kolbászkészítõ versenyen a közmédiát a Dankó Rádió csapata képviselte. Erdélyi Claudia, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) szerkesztõ-mûsorvezetõ az MTI-nek elmondta: csabai ízesítésû kolbászt készítettek. A kolbásztöltés nehezebben ment, de kaptak segítséget a szomszéd csapattól, akik percek alatt bélbe töltötték a húst - tette hozzá.

A fesztivál résztvevõit a nagysátorban este a Silver zenekar és a Saragossa Band szórakoztatja, a sportcsarnokban Gájer Bálint és a Group 'n' Swing zenekar lép fel, a borsátorban pedig a Continental Show Band. A 17. Csabai Kolbászfesztivált csütörtökön nyitotta meg Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A négynapos rendezvénysorozathoz kapcsolódó élelmiszeripari kiállításon és vásáron mintegy 150 hazai és határon túli kiállító mutatja be termékeit.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!