2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Projektismertetõ rendezvényForrás: Rozsik Rita
Utolsó módosítás: 2013-11-01 07:29:51
A „Kerek Erdõ” Kihívással Élõk Nappali Intézményének tárgyi és infrastrukturális fejlesztés feltételeinek megteremtése címû projekt ismertetésére került sor 2013. október 29-én Komádiban, a Szabadidõ Központban.

A délelõtt 11 órakor kezdõdõ rendezvényt Szûcs Kornél Balázs nyitotta meg, aki a Kelet-Magyarországi Szociális Szolgáltató Központ igazgatója. Bemutatta az intézmény kistérségben vállalt feladatait: többek között támogató szolgálat, szenvedélybetegek közösségi ellátása, fogyatékkal élõk nappali ellátása, idõs korúak nappali ellátása, házi segítségnyújtás, étkeztetés. Ezek a szolgáltatások az elmúlt években indultak Komádiban is. A program célja fogyatékkal élõk nappali ellátásának biztosítása Berettyóújfalu és Komádi központtal. A 2009-ben íródott pályázatban jelölték meg a Komádiban lévõ, önkormányzati tulajdonban álló Kossuth 53. sz. alatt álló épületet. A támogatási szerzõdés 2010 decemberében lépett hatályba, melyben 95%-os támogatást kaptak. Az épület felújítására a nyertes ajánlattevõ a Két Ács Kft. lett, mely 2012 márciusában látott neki a munkának. A létesítmény elkészült és elõreláthatólag 2014 tavaszán nyitja meg kapuit, ahol majd szakemberek végzik a fogyatékkal élõk nappali ellátását.


Tóth Ferenc Komádi polgármestere köszöntõbeszédében ismertette a közelmúltban véghezvitt sikeres pályázatokat, felújításokat, valamint elmondta, hogy milyen fontosnak tartja ennek az intézménynek a létrejöttét. Ezután Marosi Ottó, a projekt pénzügyi vezetõje mutatta be a pályázat fontosabb mérföldköveit, Szûcsné Aburdán Éva, a Bihari Területi Központ vezetõje pedig ismertette a hamarosan létrejövõ szolgáltatást. Késõbb a vendégek Szûcs Kornél Balázs vezetésével körbejárták az új akadálymentesített épületet, ahol közel 300 m2  - en közösségi szobák, iroda, melegítõ konyha, udvar és a dolgozók számára kialakított külön helyiség is található. A rendezvény végén a szervezõk svédasztalos ebédre invitálták a megjelenteket.


A szervezõk sok szeretettel várják az érdeklõdõket, hogy nyitásig a célcsoport igényei szerint alakíthassák ki a szolgáltatást.


- Rozsik Rita -

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!