2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
„Fecskeavató” a Komádi Szivárvány óvodábanForrás: Cserép Imre
Utolsó módosítás: 2013-11-06 18:05:05
Komádiban hagyomány, hogy az új óvodásoknak „fecskeavatót” tartanak. A kis ovisok, mint kisfecskék ünnepélyesen „berepülnek” a fészkükbe, vagyis az óvoda közösségébe. Ez történt most a „Szivárvány” óvodában is. Elsõnek Krucsó Gyuláné óvodavezetõ helyettes köszöntötte Tóth Ferenc polgármestert és feleségét Dr. Diószegi Annamáriát, Hidvégi Lászlót a Komádi Gyermekotthon igazgatóját, alpolgármestert, Simándi Jánosnét a Kerek egy ég alatt Óvoda és Bölcsõde vezetõjét, Juhász Gyulánét a „Füsti Fecske” Bölcsõde szakmai vezetõjét, Cserép Imrét a Komádi Hírmondó fõszerkesztõjét, önkormányzati képviselõt és a kedves megjelent szülõket.

Ezután kivonultak a „Napsugár” csoport kis óvodásai, akiket a nagy –középsõ „Katica” csoport tagjai mûsorral köszöntötték és játékra hívták õket. Ezt követte a közös játékos próbatétel, amit a „kis fecskéknek”, azaz az új ovisoknak a szülõkkel kellett végrehajtani. A szülõk kaptak egy határozatot a próbatétel után, amelyben az állt, hogy a Szivárvány óvoda Szülõi közösségéhez tartoznak, valamint az eltelt hetek alatt tanúsított hozzáállásért és a mai napi részvételéért 3 év szorgos óvodai életre ítéltetnek.
Ezt követõen Spisják Istvánné kiscsoportvezetõ óvónõ Ünnepi beszédet mondott. Ünnepi beszédében kitért arra, hogy a Fecskeavatóra való készülettel egybe esett az Állatok világnapja. A tervezett projektjük egy részét közösen dolgozták fel a családokkal. Beszéde végén mindenkinek megköszönte a munkáját és segítségét. /Az Állatok világnapjára készült alkotásokat megtekinthették a rendezvény után./
A kerti parti elõtt a „fecskecsaládok” felsorakoztak és a fecskeavatáson résztvevõ kis óvodások: - Ágai Anna Sára, Hagymási Zsófi, Hegyközi Tímea, Horváth János, Jantyik Erika Csilla, Nagy Anikó, Oláh Mirella, Seprenyi Tamás, Szabó Csilla, Varga Lajos, Veres Attila, Muszka Evelin Melissa, és Rostás Rebeka Szilvia kis „fecskepántot és emléklapot kaptak. Majd az emlékek átvétele után a gyermekek a jelükkel ellátott kisfecskéjüket a szülõk segítségével elhelyezték a háttérképen.
Miközben zajlott az ünnepség, addig a papák „betyáros” slambucot készítettek bográcsban. A finom bográcsost: Horváth János, Pálfi Lajos, Hagymási Sándor, Lisztes Csaba és Jantyik József készítették.
A fecskeavató nagyon jó hangulatban a kerti partival ért végett.


- Cserép Imre -
tudósító    

/Fotók: - Cserép Imre/

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!