2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Átadták a Biztos Kezdet Gyerekházat KomádibanForrás: Rozsik Rita
Utolsó módosítás: 2013-11-24 10:16:12
Ünnepélyes átadó rendezvényre került sor a Biztos Kezdet Gyerekház és Közösségi Házban, 2013. november 22-én, 10 órától.

A rendezvényt Gyökös Zoltán projektmenedzser nyitotta meg, aki beszédében elmondta, hogy szeretné, ha a település lakói minél nagyobb számban részt vennének az új intézmény életében. Dr. Vitányi István, országgyûlési képviselõ szerint ez a ház a „jövõ háza” lesz a gyermekek és családok számára. „Ez a program mindenkirõl szól. A felzárkóztatáshoz nemcsak a gyerekeket, de a felnõtteket is be kell vonni” – jelentette ki Muraközi István, a Bihari Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulásának elnöke. „Megpróbáljuk a jövõt építeni” –folytatta Tóth Ferenc, Komádi polgármestere, aki köszöntõjében kitért a város jó irányban történõ fejlõdésére is. Ezután Balogh Sándor, református lelkipásztor mondott áldást.


A köszöntõbeszédek után Gyökös Zoltán, Dr. Vitányi István, Muraközi István és Tóth Ferenc a Biztos Kezdet Gyerekház és Közösségi Ház elõtt ünnepélyesen átvágták a szalagot, majd a vendégeket beinvitálták az intézménybe. A Kerek Egy Ég Alatt Óvoda óvodásai egy nagyon szép mûsorral kedveskedtek a megjelenteknek. Ezt követõen Dr. Dénes Zoltán katolikus plébános, kanonok megszentelte a házat. A rendezvény zárásaként a szervezõk svédasztalos ebéddel vendégelték meg a meghívottakat.

A Bihari Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulása 599.999.964 Ft Európai Uniós támogatást nyert el, az „Esélyt a bihari gyermekeknek” címû, TÁMOP-5.2.3.A-12/1-2012-0006 azonosító számú pályázat megvalósítására. A Berettyóújfalui kistérség 29 települését érintõ program 2013. május 1-jén indult, melynek megvalósítására a Társulás létrehozta a Bihari Gyerekesély irodát. A pályázat fõ célja a kistérségben élõ hátrányos helyzetû gyermekek hatékony segítése, életkilátásaik javítása és az elmaradottság csökkentése a térség teljes területén.


Komádiban a Biztos Kezdet Gyerekház és Közösségi Ház épületét Komádi Város Önkormányzata adta ingyenes használatba a Gyerekesély irodának, melyet kívül és belül is teljesen felújítottak - mára már teljesen berendezve várja az érdeklõdõket. A szolgáltatásokat igénybe vevõ kisgyermekek és szüleik számára külön „játszószoba”, fürdõszoba, konyha került kialakításra, a csecsemõkorúaknak pedig kiságy is szolgálja a kényelmét. A nagyobb gyermekeket többek között internetezési, pingpongozási és csocsózási lehetõség is várja.


A Gyerekházban a szakemberekminden nap 8-12 óráig várják a 0-3/5 éves gyermekeket és szüleiket, a Közösségi Házban pedig a 4-18 éves gyermekeket, fiatalokat és a családokat várják rendszeres programokkal, szolgáltatásokkal naponta 12-16 óráig.

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!