2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Megdobálták a vonatot Hajdúhadházon - egy sérültForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-23 14:16:55
Egy vonaton utazó nõ könnyebben megsérült kedden késõ este, amikor ismeretlenek kõvel dobálták meg a nemzetközi Tisza-expresszt a járat hajdúhadházi pályaszakaszán.

Egy vonaton utazó nõ könnyebben megsérült kedden késõ este, amikor ismeretlenek kõvel dobálták meg a nemzetközi Tisza-expresszt a járat hajdúhadházi pályaszakaszán – tudtuk meg szerdán Vezendi Jánosnétõl, a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõjétõl.



17:31

Hosszúpályinál is hajigálnak

Vasutasoktól származó információk szerint Hajdúhadház térségében rendszeresen dobálják a szerelvényeket suhancok, akiknek ezt merõ szórakozás. De nem csak a hadházi, hanem a hosszúpályi szakaszra is jellemzõ ez, sõt az utóbbi idõben Balmazújváros és Hajdúböszörmény között is elõfordult.

A dobálóknak – tudtuk meg – teljesen mindegy, milyen vonatot hajigálnak meg, mint ahogy az is mellékes, nappal van-e vagy éjszaka. A kalauzok minden esetre résen vannak, és azonnal jelentik a bûncselekményt, hiszen így a tettesek kézre kerítésére is sokkal nagyobb esély kínálkozik. 

16:46

Az egyik szemtanú az alábbiakat mondta el kollégánknak:

– Az egyik kõ a külföldi utasokkal teli hálókocsi ablakát találta el, a dupla üveg betört, a szilánkok, és a kõ könnyebb sérülést okozott az egyik külföldi utason. Természetesen nagy volt a rémület és a felháborodás.

Néhány felháborodott utas a vasút munkatársait okolta a több mint másfél órás késés miatt, de voltak megértõ emberek is.

Azok közül, akik belföldi utazásra vették igénybe a gyorsvonatot, többen átszálltak személyvonatra és azzal utaztak tovább.

Úgy tudjuk, a hajdúhadháziak bosszúból dobálják meg a vonatot, mert a jegyvizsgálók gyakran leszállítják õket, mivel jegy nélkül utaznak.

Úgy tudjuk, a hajdúhadháziak bosszúból dobálják meg a vonatot, mert a jegyvizsgálók gyakran leszállítják õket, mivel jegy nélkül utaznak.



Az õrnagy tájékoztatása szerint az esetrõl háromnegyed tizenegykor kaptak bejelentést a 107-en.

A hajdúhadházi rendõrkapitányság jelenleg ismeretlen elkövetõ ellen nyomoz vasúti közlekedés biztonsága elleni bûncselekmény gyanújával.

A helyszínelést ugyanakkor a nyíregyházi rendõrség végezte el, mivel a nemzetközi vonat nem állhatott meg a helyszínen.

A hajdúhadházi szakaszon az elmúlt években számos esetben elõfordultak hasonló dobálások, de szerencsére korábban nem volt hír személyi sérülésrõl.

A Debrecen-Hajdúhadház vonalon rablások is elõ-elõfordulnak a késõ esti órákban.

Az áldozatok elsõsorban fiatalok és nõk, akiknek a mobiltelefonját, készpénzét, ékszereit veszik el zömében fiatal elkövetõk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!