2024. május 17. Péntek, Andor, Paszkál.
 
SegítettekForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2013-12-05 19:24:42
Címkék: Bihari hírek
A téli idõszakban kiemelt figyelmet fordít a rendõrség a rászorult, hajléktalan emberek segítésére.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság rendõri állománya az elmúlt évekhez hasonlóan nagy figyelmet fordít a közterületen az idõjárási viszontagságok elõl menedéket keresõ, valamint egyéb okból rászorult személyek megsegítésére.

A hideg, téli idõjárás minden évben komoly veszélyt jelent elsõsorban a hajléktalan emberek számára. A rendõrség felkészült az elkövetkezõ hideg hónapokra, a veszélyeztetett emberek gyors krízisellátásában történõ közremûködésre. Ennek érdekében a jól bevált gyakorlatnak megfelelõen a rendõrség felvette a kapcsolatot a hajléktalanokat segítõ, támogató karitatív szervezetekkel, illetve krízis központokkal. Együttmûködik az önkormányzatokkal, a különbözõ társadalmi és civil szervezetekkel, polgárõr egyesületekkel, valamint a közterület-felügyelet és más rendvédelmi szervek munkatársaival.

A Debreceni Rendõrkapitányság járõrei 2013. december 4-én 1 óra körül idõben arra lettek figyelmesek, hogy egy nyilvános mosdóból fény szûrõdik ki. A rendõrök az épület ellenõrzésekor két férfit találtak, akik a hideg idõjárás miatt teljesen átfagytak. Az egyenruhások meleg teát adtak a férfiaknak és takaróval is segítették felmelegedésüket, valamint értesítették az egyik debreceni közhasznú társaság munkatársait, akik a hajléktalan szállóra szállították a rászorultakat.

A hideg idõ azonban nem csak a fedél nélkül élõket veszélyezteti, hanem a falvakban élõ idõseket is, akiknek életkörülményei sok esetben nem nyújtanak megfelelõ védelmet a zord idõvel szemben. A tragédiák megelõzése érdekében mindannyiunk érdeke, hogy a rászorulókon segíteni tudjunk, így a rendõrség kéri, amennyiben úgy ítélik meg, hogy kihûlés veszélyeztet valakit, akkor hívják a 107-es vagy a 112-es segélyhívók valamelyikét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek