2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Androidos telefon a NokiátólForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-15 19:27:22
Egyes források szerint a Nokia közvetlenül a telefonos részleg felvásárlása elõtt tervezi piacra dobni elsõ androidos okostelefonját, amelyen a szoftvert is kézben tartanák.

A több alkalommal megbízhatónak bizonyult evleaks még a múlt hónap végén közölt néhány képet a Nokia állítólagos új telefonjáról, amely az Android operációs rendszerre támaszkodna, megjelenésére pedig közvetlenül a részleg felvásárlásának lezárása elõtt kerülne sor. Most a Verge munkatársa egészítette ki a hírt, saját forrásokra támaszkodva.

Az egyelõre a Normandy kódnévre hallgató készülék - ahogy az a képeken is jól látható - többek között piros színben jelenne meg. Ennél jóval fontosabb, hogy a gyártó eddigi szokásától eltérõen ezúttal nem a Windows Phone platformra, vagy valamilyen saját szoftverre építené azt, hanem a rivális Androidra, amely eddig a cégtõl származó telefonokon nem volt elérhetõ. A korai képek alapján többen még úgy vélték, hogy egy újabb Asha családtagról van szó, a mostani értesülés azonban arra utal, hogy egy olcsóbb, valóban az Asha telefonoknak megfelelõ, ám valamilyen eltérõ néven piacra dobandó fejlesztést ismerhetünk hamarosan meg.

Bárhogy is legyen, a jól értesültek azt már most leszögezték, hogy az általuk alkalmazandó Android változatot keményen kézben tartanák, így a Google saját szolgáltatásai nem lennének beépítve a rendszerbe. A Kindle Fire táblákhoz hasonló megoldást kell itt elképzelnünk, bár az még nem világos, hogy a Nokia saját alkalmazásboltttal egészítené azt ki, vagy netán egy harmadik félre támaszkodna ezen a területen. Mivel a projekt bizonyára jó ideje alakulóban van, az is elképzelhetõ, hogy a telefonos részleg közelgõ felvásárlása miatt azt végül kukázzák - nem kell már sokáig várnunk arra, hogy ez a kérdés eldõljön.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!