2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Egy falu, ahol az egyik fõ attrakció egy 18 éve nálunk élõ észt férfi kovácsmûhelye, amelynek közelében a híres pszichiáter mûvel szõlõt, ahol egy családi panzió elõször valósította meg az országban a glamping típusú szállást, és ahol mûvészek alkotnak több száz éves barlanglakásokban. A rendkívül színes és bájos Noszvajon jártunk.

A részben uniós támogatásból épült, jelentõs kapacitással bíró három-négycsillagos hotelek egyre nagyobb konkurenciát jelentenek a falusi vendéglátók számára, hívta fel a figyelmet az az ágazati szövetség vezetõje, aki ugyanakkor úgy látja, a falusi szálláshelyek egy része felveszi a versenyt a hotelekkel.

Virágzik a falusi turizmus: egyre nagyobb az igény a vidéki pihenésre és kikapcsolódásra, a Nyíregyházára és környékére érkezõ turisták száma is nõ.

Több mint 13 milliárd forint áll rendelkezésre falusi szálláshelyek létrehozására, a meglévõk bõvítésére, turisztikai szolgáltatások fejlesztésére, a támogatásra december 13-ig lehetett pályázni.

Több mint 13 milliárd forint áll rendelkezésre falusi szálláshelyek létrehozására, a meglévõk bõvítésére, turisztikai szolgáltatások fejlesztésére, a támogatásra még az idén beadhatók a pályázatok - jelentette be V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára pénteken a Vas megyei Szakonyfaluban, sajtótájékoztatón.


Hirtelen beindultak a dolgok. Emberek jöttek-mentek az udvarunkon, és ki-be járkáltak a házból. Lepakoltak, szerszámokat hoztak, különbözõ emelvényeket állítottak fel az udvarunkon, és egy nagy rakás téglát pakoltak le a kocsibejáró kellõs közepére
.

« 1. oldal »