2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

A családi otthonteremtési kedvezményre jogosult ingatlan iránti kereslet és kínálat földrajzilag erõsen szétválik, az alkalmas ingatlanok nem ott fekszenek, ahol a támogatásra legkevesebb kockázattal potenciálisan jogosult háromgyerekes családok élnek.

December második felében és január elsõ napjaiban 64 százalékkal nõtt a magánszemélyek által feladott lakáshirdetések száma, ami elsõsorban a családok otthonteremtési kedvezményének kibõvítésével magyarázható. Budapesten a csoknak megfelelõ új lakások átlagos négyzetméterára 535 ezer forint, Székesfehérváron 380 ezer forint, Debrecenben pedig 345 ezer forint.

haaRáröpültek az emberek az új szocpolra, a gyermekes lakásvásárlók most milliókat kaphatnak az államtól. A költségvetésben családi otthonteremtési kedvezmény néven (CSOK) félretett pénz az igénylõk számát látva valószínûleg nem is lesz elég, a júliusi indulás óta már kétszer annyian kértek, mint amennyi szocpolos tavaly összesen volt. A támogatás tovább emeli majd az egyébként is meredeken növekedõ árakat, dühönghetnek, akik most lakást vennének, de nem jogosultak.

A július elseje óta igényelhetõ Családok Otthonteremtési Kedvezménye az érdeklõdõ ügyfelek egyik legfõbb kérdése, hogy önerõnek számít-e a megújult „szocpol”, vagy mindenképpen fel kell mutatni legalább 20 százalék készpénzt a vásárláshoz. A Bankmonitor megkérdezte a támogatást már nyújtó bankokat és eltérõ válaszokat kapott.

Máris módosul a csok2015-07-02 09:18:07

Július 1-jén jelent meg, de máris módosították a családok otthonteremtési kedvezményét. Az energiabesorolásnál történt változás.

« 1. oldal »