2018. április 20. Péntek, Tivadar.
 

A jövő évi költségvetés tervezetében 15,8 milliárd forint áll rendelkezésre az egészségügyben dolgozók béremelésére – jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

A kormány jelentősen kiterjeszti az ingyenes étkeztetésben részesülő gyermekek körét, a feladatra fordítható összeg pedig jövőre megközelíti a 60 milliárd forintot - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

Hungarikumnak nevezte az emberierőforrás-miniszter a védőnői hálózatot, melynek tagjai most 30-37 ezer forintos béremeléssel számolhatnak. Megerősítik a háziorvosi praxisokat is, legalább száz helyen azt is támogatják, hogy azokat fiatal orvosok vegyék át. Az alapellátás megerősítését Balog Zoltán azért is fontosnak nevezte, mert cél az is, hogy a kórházakba minél kevesebb beteg kerüljön, csak azok, akiknek erre szüksége van.

Az állam felelőssége, hogy a fiatalok munkavállalása előtt álló minden akadályt lebontson és ösztönözze a fiatalok munkavállalását - mondta az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, a Fiatalok munkanélkülisége Európában című nemzetközi konferencián.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!