2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

A szilvalekvár a magyar konyha kihagyhatatlan kincse. Nélküle semmit sem érne több süteményünk, így nem szabad veszni hagyni. Íme, összegyûjtöttük a legjobb recepteket.


Jókai szerint az a jó háziasszony, akire rá lehet szögezni õsszel az ajtót, és ta­vaszig nem kell, hogy kijöjjön, mert „ott a hordóban az egész évre való besavanyitott káposzta, a vendelyben a zsir, a ládában a liszt, a zsákban a száraz fõzelék…”. Ma már csak mosolygunk ezen, bár a teli kamra mindig jó! De ne csak krumplival, szalonnával, baracklekvárral, legyen benne izgalmas finomság is. Alkoholban-alkohollal eltenni gyümölcsöt: az is egy izgalmas megoldás!

A szilva legismertebb élettani hatása a számottevõ rosttartalmának köszönhetõ.

« 1. oldal »