2018. június 18. Hétfő, Arnold, Levente.
 

Decemberben 0,9 százalékkal nőttek a fogyasztói árak az egy évvel korábbihoz képest, novemberhez viszonyítva 0,3 százalékkal mérséklődtek.

Az elhízásban, az alkoholfogyasztásban és a dohányzásban még mindig világelsők az európai polgárok. Évente átlagosan 11 liter tiszta alkoholt iszunk meg fejenként, a lakosok majdnem hatvan százaléka túlsúlyos, harminc százalékuk dohányzik. A várható élettartam nő, ez a folyamat azonban megfordulhat.


Jókai szerint az a jó háziasszony, akire rá lehet szögezni ősszel az ajtót, és ta­vaszig nem kell, hogy kijöjjön, mert „ott a hordóban az egész évre való besavanyitott káposzta, a vendelyben a zsir, a ládában a liszt, a zsákban a száraz főzelék…”. Ma már csak mosolygunk ezen, bár a teli kamra mindig jó! De ne csak krumplival, szalonnával, baracklekvárral, legyen benne izgalmas finomság is. Alkoholban-alkohollal eltenni gyümölcsöt: az is egy izgalmas megoldás!

A hajdúszoboszlói rendőrök egy 34 éves férfit vettek szabálysértési őrizetbe.

Egy nagyszabású amerikai vizsgálat egyértelműen bebizonyította, hogy a mérsékelt alkoholfogyasztás segíti a szívbetegségek megelőzését. A napi kis mennyiségű alkoholt fogyasztó alanyoknál jelentősen csökkent a szívelégtelenség kockázata az absztinensekhez képest.

Ittasan okozott súlyos közlekedési balesetet, vádat emelt az ügyészség.

A magánfőzés szabadsága2015-01-08 18:08:11

Pálinkafőzés: ettől az évtől változtak a magán és a bérfőzetés szabályai.

„Egy állampolgár” tett bejelentést a pofozkodásról, most mindkét érintett felel.

A debreceni rendőrök két férfival szemben is bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az alkoholfogyasztás mélyen beleivódott az emberi kultúrába. Mértékkel fogyasztva nem is jelent problémát, sőt, a vörösbor előnyös hatásairól is rengeteg cikk jelent meg. A túlzásba vitt fogyasztás azonban súlyos egészségügyi problémákhoz, végül halálhoz vezethet.

Kivel ne fordult volna elő, hogy egy átmulatott éjszaka után bizony fájó fejjel, hányingerrel ébredt fel? A következő tippekkel viszont hamarabb elzavarhatjuk azt a bizonyos „jajgató macskát”:

A Nemzeti Adó és Vámhivatal Észak- alföldi Regionális Vám– és Pénzügyőri Főigazgatósága múlt héten 316 jogsértő esetet tárt fel.

Az idén rendezik meg nyolcadik alkalommal a Soha ne igyál, ha vezetsz! kampányt Magyarországon, a szervezők célja a felelős alkoholfogyasztás népszerűsítése, emellett szeretnék, ha legalább tízezer felnőtt csatlakozna a kezdeményezéshez.

Szokás szerint telt a szilveszter éjszaka a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályán, összesen 74 beteget vettek fel, többségüket a túlzott alkoholfogyasztás miatt – közölte Zacher Gábor, a toxikológiai osztály vezetője szerdán az MTI-vel.

Újabb kutatás jelent meg a másnapossággal kapcsolatban. A Brown University professzora, Dr. Robert Swift az italozást rontó utóhatásokat pontokba szedve jelentette meg azokat.

Az alkoholokra kivetett kétféle jövedéki adó miatt indul kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen egy uniós forrás szerint.

OGY – Emelkedik a cigaretta, az alkohol és az autógáz jövedéki adója
Budapest, 2012. október 15., hétfő (MTI) – Jövedékiadó-emelésekről döntött a parlament hétfőn az egészségügy többletforráshoz juttatásának érdekében. A dohánytermékeké a korábban tervezettnél kisebb mértékben, de nem két, hanem egy lépésben nő, a jövő év helyett már december 1-jén.

Vannak olyan rossz szokásaink, amiktől tudjuk, hogy jó lenne megszabadulni. És vannak olyan alkalmak, lehetőségek, amiket tudjuk, hogy ki kéne hagyni… Az önfegyelem ilyenkor nem sokat segít. Mégis hogyan lehet ellenállni annak, ami állandóan kísért?
Zugivó a magyar?2010-05-26 10:26:43
Kihallgatáson fogadja Malajzia egyik koronahercege azt a modellt, akit botütésekre ítélt tavaly egy vallási bíróság, mert rajtakapták egy hotel bárjában, amint sört iszik ...
Szigorodik a szesztilalom2010-02-03 17:51:20

Tovább szűkült azon üzletek és vendéglátó egységek köre, akik 22 óra és 6 óra között nyitva tarthatnak, illetve szeszes itallal szolgálhatják ki vendégeiket Debrecenben. Nézze meg, hogy az ön lakóhelyét érinti e a szigorítás!

Az alkohol és cigaretta jóval károsabb olyan illegális kábítószereknél, mint a marihuána, az LSD, vagy az ecstasy - közölte a brit kormány drogtanácsadója.

Egy 59 éves férfi egy Petőfi téri büfében italozott két másik férfival július 8-

án.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!