2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Öt természetes módszer macskajaj ellenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-05 10:20:10
Kivel ne fordult volna elõ, hogy egy átmulatott éjszaka után bizony fájó fejjel, hányingerrel ébredt fel? A következõ tippekkel viszont hamarabb elzavarhatjuk azt a bizonyos „jajgató macskát”:

1, Víz: az alkohol vízhajtó és dehidratáló hatású, ezért fontos, ha másnaposok vagyunk, minél több vizet fogyasszunk. A szakemberek azt javasolják, lehetõleg még lefekvés elõtt igyunk meg két-három pohár alkoholmentes folyadékot, hogy „könnyebben” menjen az ébredés.

2, Banán: az alkohol fogyasztásával nem csupán víz, de kálium is ürül ki a szervezetbõl. A banán az egyik legnagyobb mennyiségben káliumot tartalmazó gyümölcs, ezért annak fogyasztásával hamarabb átvészelhetjük a másnaposság kellemetlen óráit.

3, Méz: igazi csodaszer, szinte minden betegségre gyógymód és még a másnaposság tüneteit is segít megszüntetni. A benne lévõ tápanyagok ugyanis elõsegítik az alkohol felszívódását. A panaszok megszüntetése érdekében húszpercenként együnk két-három teáskanál mézet amíg rosszul érezzük magunkat. A banánnal együtt alkalmazva igazán hatásos.

4, Szénhidrát: ha diétázol, függeszd fel egy napra. A szénhidrát tartalmú ételek, mint például a péksütemények ugyanis segítenek feldolgozni az alkoholt, aminek köszönhetõen hamarabb véget érhetnek a kínok.

5, Paradicsom: vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag zöldség, ezért nagy szerepe van a szervezet regenerálásában, a benne lévõ gyümölcscukor pedig lebontja az alkoholt. Aki nem szereti magában enni, fûszerrel, citrommal ízesítve igazi másnaposságûzõ koktélt készíthet belõle.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!