2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Vajon lehet még fokozni, vagy megszakad a kézmûves sörök hirtelen divatja? Ugyan még nem tudni, elértek-e a csúcshoz, de egy biztos: a fõzdék száma már most magasabb minden eddiginél.

A klímaváltozás a söripart is utolérte: a belgák egyik tradicionális fõzdéje, a Cantillon kongatta meg a maláta fölött a vészharangot.

Egy új-zélandi sörfõzdében rájöttek, hogy a gyártás melléktermékei felhasználhatók bioüzemanyag készítésére. Az ötlet februárban merült fel, öt hónappal késõbb már sörre pörögnek az autók a szigetországban.

Új, négydecis sörösdobozokat vezet be a Heineken Hungária, ez a Heineken, a Soproni és a Gösser márkákat érinti. A kisebb kiszerelések olcsóbbak lesznek, bár a doboz fix költségei miatt a literenkénti egységáruk magasabb lesz. A cég szerint szó sincs burkolt áremelésrõl. Tavaly az üveges söröknél vezettek be a félliteresnél kisebb kiszereléseket, azt a vásárlók jól fogadták, a Heineken eladásai 20 százalékkal nõttek.

Itt a magyar biosör2014-07-22 15:23:58

A júliusban záruló 300 millió forintos, tisztán hazai finanszírozású fejlesztés eredményeként létrejött az elsõ magyar bio búzasör, az Alakor - közölte az italt gyártó Körös-Maros Biofarm Kft.

Sörbõl 8, sós rágcsálnivalóból 6 százalékkal vásároltak kevesebbet a magyar háztartások a 2013 február óta eltelt egy évben az elõzõ év azonos idõszakával összehasonlítva – közölte csütörtökön háztartáspanel adatainak alapján a GfK Hungária.

Kihallgatáson fogadja Malajzia egyik koronahercege azt a modellt, akit botütésekre ítélt tavaly egy vallási bíróság, mert rajtakapták egy hotel bárjában, amint sört iszik ...
« 1. oldal »