2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Sörivásért botütés: döntenek a modell sorsárólForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-02 12:53:44
Kihallgatáson fogadja Malajzia egyik koronahercege azt a modellt, akit botütésekre ítélt tavaly egy vallási bíróság, mert rajtakapták egy hotel bárjában, amint sört iszik ...

- közölte a 33 éves nõ apja. Kartika Sari Dewi Sukarno-t hat botütésre ítélte a bíróság, majd a nemzetközi tiltakozások hatására az ítélet végrehajtását fél évvel ezelõtt felfüggesztették.

Ha nem függesztik fel a végrehajtást, a modell lett volna az elsõ nõ, akit megbotoznak az iszlám törvénykezés alapján Malajziában. Így azonban a kétes hírnév azé a három asszonyé lett, akiket házasságtörés miatt botoztak meg februárban. Az állami média beszámolója szerint csak a királyi kihallgatáson válik el, hogy Kartika Sari Dewi Sukarno kegyelmet kap-e vagy sem.

Az apa bejelentése szerint a lánya néhány hónapja kérte az audienciát, majd értesítették a családot, hogy a koronaherceg kész meghallgatni õt. Malajzia sajátos alkotmányos monarchia. A muzulmán többségû ország egy államszövetség, amelyben az egyes államoknak öt évig tartó mandátummal rendelkezõ szultánjaik vannak, és õk a felelõsek a vallási ügyekért is. A modell Pahang szövetségi állam egyik szállójában itta meg a sört, ezért ennek az államnak a koronahercege fogadja õt.

A 33 éves, kétgyerekes nõ megdöbbentette tavaly a bíróságot, amikor azt közölte az ítélet kihirdetésekor, hogy nem fog fellebbezni, és felkészült a botozásra, amit nyilvánosan kellene végrehajtani. Meglepetésre azonban tavaly augusztusban felfüggesztették az ítélet végrehajtását, majd szabadon engedték a nõt a hatóságok, amelyek azt tervezték, hogy a börtönben botozzák meg.

A szövetségi kormány szerint túl kemény ítélet született az ügyben, amely károkat okoz Malajzia nemzetközi tekintélyének. A házasságtörésért február 9-én megbotozott három asszony esetében azonban nem emelt kifogást a kormány, amely szerint a három nõ "romlott, ezért megérdemelték a botozást", mivel nem csak szexuális kapcsolatuk volt a házasságukon kívül, hanem gyerekeket is szültek a szeretõiknek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!