2024. április 27. Szombat, Zita.
 

Itt a nyár és a kánikula, amivel az energiaszámlák megugrása is természetes jelenség. De ennek nem kell így lennie, ha betartod a különösen nyári idõszakban hasznos tippeket.

 

Pár éve még a tudományos fantasztikumnak számított, ha valaki komolyan nekiállt napelemet vagy napkollektort szerelni a házára, és az országban található szélerõmûvek is fotótémaként kapnak szerepet a hétköznapjainkban, mintsem a hagyományos áramszolgáltatás alternatívájaként. Mára azonban ott tartunk egy átlagos háztartás éves áramfogyasztását megtermelõ napelemes rendszert kapunk egy-másfél millió forint környékén, sõt már a hazai felfedezõk is megjelentek az otthoni kiserõmûvek piacán.

 

A Magyar Posta megegyezett az Elmû-Émász áramszolgáltatóval, hogy a jövõben fehér csekket használnak. Így a cégeknek olcsóbb, az ügyfeleknek minden marad a régiben.

A magyar családok villanyszámlájának 20-25 százalékát a világítás teszi ki. Pedig ez az arány lehetne alacsonyabb is. Azon túl, hogy az energiatakarékos fényforrásokkal is rengeteget spórolhatnánk, a különbözõ szabályzós kapcsolók is sokat alakíthatnak berögzült fogyasztási szokásainkon. Ezúttal ezeket mutatja be a Pénzcentrum.hu.

« 1. oldal »