2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Egyre több olcsó terméket vásárolunkForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-08-07 14:26:03
A magyar háztartások 2009 elsõ negyedévében kevesebb napi fogyasztási cikket vásároltak és kevesebb pénzt hagytak a pénztáraknál, mint egy évvel korábban - derül ki a GfK Hungária legfrissebb felmérésébõl.

A magyar háztartások csaknem 4 százalékkal kevesebb pénzt hagytak élelmiszerekre és háztartási vegyi árura a pénztáraknál 2009 elsõ öt hónapjában, mint egy évvel korábban. A háztartások 2009 elsõ negyedévében visszafogták a vásárlásaikat, közel 7 százalékkal kevesebb mennyiségû napi fogyasztási cikket vásároltak, mint egy évvel korábban.

A 2009-es recesszió hatását a sajátmárkás termékek is érzehetõ volt, az idei év elsõ négy hónapjában 1,7 százalékkal kevesebb pénzt költöttek a háztartások sajátmárkás termékekre, mint az elõzõ év azonos idõszakában. Az általánosan magasabb árszintet képviselõ "A" márkákra jelentõsen (9 százalékkal) kevesebb pénzt költöttek a magyar háztartások az elsõ négy hónapban, mint az elõzõ év hasonló idõszakában, viszont a "B" márkák esetében csaknem 3 százalékkal nõtt az eladások pénzbeli értéke - áll a GfK Hungária legfrissebb felmérésében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!