2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Lapáttal, kapával oltottak TokajbanForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-10-06 15:19:15
Embert próbáló feladat volt a Tokaji-hegyen kedd délelõtt keletkezett avartûz megközelítése, mivel a tûzoltók a terepviszonyok miatt gépjármûvel nem tudtak a tûz közelébe jutni. Kézi szerszámokkal fékezték meg a lángokat.

11.42: Lapáttal, kapával oltottak

Nagyjából 500 négyzetméteren égett kedden délelõtt a bozót és a százat fû a tokaji temetõ mögött.

A Szerencsi Önkormányzati Tûzoltóság két kocsit küldött a helyszínre, de a terepviszonyok miatt gépjármûvel nem tudták megközelíteni a tüzet. A szakemberek ezért kézszerszámokkal, hordozható oltóberendezésekkel fékezték meg a lángokat, amelyek – a szerencsés szélviszonyoknak és az oltásban részt vevõknek köszönhetõen – nem terjedtek át a közeli erdõs területre – tudtuk meg a szerencsi tûzoltóság illetékesétõl. Jelenleg az utómunkálatokat végzik a helyszínen tartózkodó egységek.

Mint Nácsa Bálint százados munkatársunknak elmondta, ilyenkor gyakoriak a bozóttüzek, mert a száraz növényzettõl sokan égetéssel igyekeznek megszabadulni. Ebben ez esetben is egy ilyen „partizánakció” következtében harapózhatott el a tûz.

Lentrõl nagyobbnak látszott

Embert próbáló feladat volt az avartûznek a megközelítése, amihez kedden délelõtt vonultak a szerencsi tûzoltók a Tokaji-hegyre. Az elsõdleges bejelentés szerint a fél hegy lángolt, errõl kiderült, hogy a felszálló füst miatt látszott hatalmasnak a tûz.  Mint megtudtuk a helyiektõl, hol itt, hol ott vasárnap óta keletkeznek kisebb tüzek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!