2024. május 5. Vasárnap, Györgyi.
 
Megkapta a védõoltást, két nap múlva meghalt a miskolci nõForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-10-16 09:30:00
Két nappal a H1N1 védõoltás beadása után halt meg egy 64 éves miskolci nõ. Az ÁNTSZ helyi intézete hatósági boncolást rendelt el.

Miskolc - Két nappal a H1N1 védõoltás beadása után halt meg egy 64 éves miskolci nõ - írja a Népszabadság Online. A lap úgy tudja, hogy az ÁNTSZ helyi intézete hatósági boncolást rendelt el.

Az asszony krónikus szívbetegségben szenvedett, de nem halálos rendellenességben. Egyelõre nem tudni, lehet-e összefüggés a beadott vakcina és a tragédia között, az azonban kizárható, hogy akkut, toxikus hatás okozta az asszony halálát, az ugyanis azonnal az anyag beadását követõen jelentkezett volna.

A nol.hu-nak a hírt az Országos Tisztiorvosi Hivatal is megerõsítette. Azt mondták, hogy a tisztiorvosi szolgálatok kötelessége minden esetben hatósági boncolást kérni, ha egy-egy védõoltást követõen egy hónapon belül a beoltott életét veszti. Németh Zsolt, az oltóanyagot gyártó Omninvest Kft. vezetõje szerint, amíg ok-okozati összefüggés az oltás és a haláleset között nincs bizonyítva, nem lehet a kettõt összefüggésbe hozni, vagy felelõsségrõl beszélni. A cég azonban számol azzal, hogy a következõ hónapokban beoltott több millió ember közül több ezer meghal majd, egyéb okok miatt, ez azonban nem jelenti azt, hogy a tragédiáknak bármi köze lenne az oltóanyaghoz.

 

Gyakorlatilag kizárt, hogy a miskolci asszony a védõoltás miatt halt meg


Miskolc, Budapest - Gyakorlatilag kizárt, hogy a krónikus szívbeteg miskolci asszony az újinfluenza elleni vakcina miatt halt meg - reagált a Független Hírügynökségnek Falus Ferenc csütörtökön arra a hírre, hogy a 64 éves nõ két nappal azután hunyt el, hogy megkapta az oltást.

Az országos tiszti fõorvos hangsúlyozta: a világon védõoltással kapcsolatban súlyos szövõdmény, például allergiás reakció a vakcina beadása után 2 órán belül alakult ki. Arra, hogy két nappal a védõoltás után, nincs a világon példa, "és ebben az esetben sem ez történt".

Az országos tiszti fõorvos elmondta: sajnos Magyarországon óránként 5-7 ember hal meg valamilyen szívbetegségben. Eddig 350 ezer ember kapta meg az újinfuenza elleni védõoltást, tehát a ebben az esetben nagy valószínûséggel véletlen egybeesésrõl van szó.

Falus Ferenc azt is közölte: a miskolci asszony váratlanul, az otthonában hunyt el. Ilyen esetekben nem rendkívüli a boncolás. Az Országos Gyógyszerészeti Intézet pedig szintén vizsgálja az esetet, mivel az a védõoltás beadása után egy hónapon belül történt. Az országos tiszti fõorvos hozzátette: végleges választ arra, hogy pontosan mibe halt bele a miskolci asszony, csak két hét múlva a szövettani vizsgálat után tudnak mondani. Elképzelhetõ azonban, hogy már a boncolés után is lesz részeredmény.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!