2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Fajtalankodás a kollégiumbanForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-03 15:48:19
A fiatalok gyakran zaklatták a náluknál jóval gyengébb és fiatalabb sértetteket.

Összesen hét év börtön a kollégiumi fajtalankodásért


Jogerõsen összesen hét év fiatalkorúak börtönében letöltendõ börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélõtábla azt a három tizenéves fiatalt, akik tavaly januárban két gyermekkorú iskolatársukat orális szexre kényszerítettek egy igali iskola kollégiumában.

 

Negyedik társuk felfüggesztett büntetést kapott. A bíróság gyermekkorú személy sérelmére erõszakkal és fenyegetéssel, többek által elkövetett szemérem elleni erõszak bûntettében találta bûnösnek a fiatalokat.

 

A 18 éves és a három 16 éves fiatal egy speciális általános iskola és diákotthon tanulói, illetve kollégium lakói voltak. Egy baráti társaságba

tartoztak és különösen az gyakran zaklatták a náluknál jóval gyengébb és fiatalabb sértetteket, õket vizes törölközõvel ütögették, illetve elõfordult olyan is, hogy egy számítógép zsinórral fojtogatták az egyik sértettet..

Tavaly januárban a fiatalok közösen megbeszélték azt, hogy az esti órákban a két gyermekkorú sértettet, akik az elkövetés idején alig 10, illetve 11 évesek voltak, a kollégium mosdójában orális fajtalanságra kényszerítik. Elhatározásukat tett követte..Negyedik társuk közben figyelte, hogy nem jár-e a nevelõtanár arra. Amikor végeztek, a vádlottak megfenyegették a sértetteket, hogy ha akárkinek elmondják a történteket, úgy õket megverik, illetve meg is ölik.

A Független Hírügynökség korábban beszámolt róla: az ügy úgy derült ki, hogy az egyik 11 éves sértett édesanyjának mesélte el a történteket. Sokáig nem szólt szüleinek, mert félt a nagyobbaktól, azok ugyanis egy késsel fenyegették meg.

A Pécsi Ítélõtábla Makai Lajos vezette tanácsa gyermekkorú személy sérelmére erõszakkal és fenyegetéssel, többek által elkövetett szemérem elleni erõszak bûntettében találta bûnösnek a fiatalokat. A 16 éves elsõ rendû vádlottat 2 év, a 18 éves másodrendû vádlottat 3 év, a 16 éves harmadrendû vádlottat 2 év fiatalkorúak börtönében letöltendõ büntetésre ítélte, míg a negyedrendû vádlottat - az õrszemet - 1 év fiatalkorúak fogházára ítélte, de az ítélet végrehajtását 2 év próbaidõre felfüggesztette. Az ítélet jogerõs.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!