2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Orbán pénteken értékeli az évetForrás: Index
Utolsó módosítás: 2010-02-02 18:59:07
Két hónapja csak sportkérdésekben nyilvánult meg, pénteken azonban évet értékel Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke hallgatag politikus, a parlamentben utoljára 2008. márciusában beszélt, utolsó két parlamenti felszólalásában az állami szerepvállalás növelésének szükségességérõl beszélt.

Február 5-én, pénteken tartja immár szokásos évértékelõ beszédét Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Orbán közel két hónapja, december 14-e óta kizárólag sportkérdésekben szólalt meg, utolsó politikai tartalmú interjúját is december közepén adta egy finn lapnak. A parlamentben immár két éve nem szólalt fel.

Orbán politikáról utoljára pártja országos választmányának december 14-i ülésén beszélt nyilvánosan politikáról. Azóta kizárólag bulvárlapokban, valamint saját weboldalán és a Facebook közösségi oldalon létrehozott rajongói oldalán szólalt meg, de kerülte a politikai témákat.

Ez taktikailag jól illeszthetõ a Fidesz kampányához - az ellenzéki párt biztos elõnye tudatában unalmas, altató kampányra készül, melynek célja a hibalehetõségek minimalizálása.

Orbán amúgy is kerüli a nyilvános politikai állásfoglalásokat. A parlamentben ebben a ciklusban például összesen 12 alkalommal szólalt fel mindössze hat témában. Utoljára 2008. március 10-én, a sikeres népszavazást követõen szólalt fel. Azt megelõzõ utolsó felszólalása szintén az állam nagyobb szerepvállalásáról szólt, a Mol ellenséges kivásárlását megakadályozni hivatott törvény vitájában kijelentette, hogy a stratégiai vállalatoknak állami és önkormányzati tulajdonban kellene lenniük.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!