2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Jogosítványt! De mennyiért? Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-02-04 17:46:14
Nem aprópénzekrõl van szó, hiszen ha valaki az összes vizsgáját elsõre letudta, a forgalomban viszont megbukott, annak a pótvizsgáért 11 ezer forint vizsgadíjat kell fizetni. Nagyjából háromszorosát annak, mint az elmúlt évben.

Sokkal inkább jellemzõ az – nyilatkozta a Naplónak több autósiskola vezetõje is –, hogy ezeken a helyeken a tanuló 30 óra helyett akár 50 órát is kénytelen venni, mire sikeres forgalmi vizsgát tesz.

 

Közben veszi a pótórákat egyre-másra, és fizeti a (pót)vizsgadíjakat is egymás után. Nem aprópénzekrõl van szó, hiszen ha valaki az összes vizsgáját elsõre letudta, a forgalomban viszont megbukott, annak a pótvizsgáért 11 ezer forint vizsgadíjat kell fizetni. Nagyjából háromszorosát annak, mint az elmúlt évben.

 

Több iskolavezetõ állítja, hogy a gyakorlati oktatás óradíját 2 ezer 500 forintnál olcsóbban nem lehet kihozni, de találtunk olyan szakembert is, aki szerint „egy óra vezetés 1700 forintból megoldható, csak nem kell nagy irodát, meg három titkárnõt tartani..." A többség állítja, hogy a válság miatt a tanulók száma drasztikusan csökkent, aminek szinte törvényes következménye az egyes iskolák által generált negatív árverseny.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!