2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Vége a torrentezés korlátozásának?Forrás: Index
Utolsó módosítás: 2010-02-05 18:47:22
Megérkezett a µTorrent 2.0, benne a nagy reményeket keltõ µTP technológia. A megkérdezett szolgáltatók örülnek a fejlesztésnek.

Már letölthetõ a töretlen népszerûségnek örvendõ µTorrent torrentkliens 2.0-s verziója. A 2005-ben megjelent program kiadásait jelenleg több mint 50 millió felhasználó nyúzza alkalmanként vagy rendszeresen, a rajongótábor pedig egyre csak növekszik. Tavaly nyáron bocsátották ki az elsõ publikus bétát a 2.0-ból, az azóta érkezett legfontosabb újítás a µTP (Micro Transport Protocol) integrálása az alkalmazás kódjába. A technológia legnagyobb elõnye, hogy hálózatbarát.

A jelenlegi, gyakran rosszul konfigurált Bittorrent-kliensek komoly adatforgalmi terhelést okozhatnak a hálózaton. A szakértõk egyetértenek abban, hogy a kliens és az egyéb alkalmazások között rendszeresen zajló forgalmi csetepaté az elsõdleges oka annak, hogy az internetszolgáltatók korlátozzák, ahol lehet, lassítják vagy egyenesen tiltják a torrentezést saját területükön, ki-ki a maga módján. A µTP technológia célja, hogy a terhelést optimalizálva barátságos körülményeket teremtsen a hálózaton, ezáltal elfogadhatóbbá tegye a jelenséget a szolgáltatónak.

 

A µTorrent Simon Morris máris büszke a végeredményre. A TorrentFreaknek nyilatkozva a szakember arról számolt be, hogy a cég által megkérdezett internetszolgáltatók rendkívül pozitívan reagáltak a µTP érkezésére, ez mindenképpen jó jel a technológia – és egyáltalán a torrentezés – jövõjét illetõen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!