2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
A pénzügyi szigor mellett a FideszForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-15 19:37:25
A Fidesz, ha megnyeri a választást kész folytatni a szigorú gazdaságpolitikát. Ezt mondta a párt tárgyalódelegációja a Nemzetközi Valutaalap küldöttségének.

A kijelentésrõl az IMF egyik vezetõje számolt be Budapesten. Az ellenzéki párt alelnöke azt mondta: a konkrét intézkedéseket csak azután dolgozzák ki, ha megismerik az ország valós állapotát.

A Nemzetközi Valutaalap képviselõivel tárgyalt hétfõn a pénzügyminiszter. A delegáció korábban találkozott a Fidesz vezetõivel is.

A Fidesz kifejtette készségét és szándékát a szigorú pénzügyi politika folytatására - ezt mondta a párttal folytatott tárgyalásokról James Morsink, az IMF delegációjának vezetõje.

Az ellenzéki párt korábban többször is bírálta az IMF-el kötött megállapodást, amelyben a kormány vállalta, hogy a költségvetés hiánya nem lesz nagyobb 3,8 százaléknál, csökkenti, legfeljebb szinten tartja az adósságállományt, és már 2010-ben beindítja a gazdaság növekedését. A kabinet a vállalások teljesítése érdekében elvonta a 13. havi nyugdíjat, és a közszférában a 13. havi bért. Az idén 40 milliárddal csökkenti a MÁV, és nyolcvannal az önkormányzatok támogatását, és bevezette volna az ingatlanadót.

A Fidesz alelnöke nem mondta meg, a vállalások és az intézkedések közül mit tartanának meg.

„Csak akkor tudunk majd pontos forgatókönyvet adni, ha minden államháztartási adat rendelkezésünkre vár” – mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke.

A szocialisták szerint a Fidesz tudja, mire mondott igent az IMF-nek.

„A kormány ragaszkodott ahhoz, hogy a szerzõdés minden pontja nyilvánosságra kerüljön” – mondta Szabó Lajos, az MSZP országgyûlési képviselõje.

A Nemzetközi Valutaalap delegációjának vezetõje hétfõn azt mondta: elégedettek a magyar gazdaság helyzetével, és szerintük a piac is jobban bízik az országban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!