2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Újabb malõr a ToyotánálForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-02 10:27:50
Önként rendbe hozza 1,3 millió, Észak-Amerikában forgalmazott autóját a Toyota, mert a jármûvekbõl szivárog a motorolaj. A cég anyaországi szóvivõje kedden azt mondta, hogy értesítették a kereskedõket és a tulajdonosokat.

Iwasaki Mieko azt azonban tagadta, hogy a szivárgás kihatna az autó biztonságára.

A Toyota szóvivõje azt mondta, hogy tavaly októberben értesítették a kereskedõket és a tulajdonosokat, és a szivárgással kapcsolatos hiba kijavítására indított kampány a múlt héten lépett a harmadik szakaszába. A szóvivõ bejelentése szerint a hiba erõsebb motorzajt és az olajnyomás-mérõ villogását idézi elõ.

A gáz- és fékpedál problémák miatt több mint nyolc millió kocsit is kénytelen volt visszahívni eddig a világ legnagyobb autógyára, amelynek vezetõit azzal vádolták - például amerikai politikusok - hogy nem álltak idõben a nyilvánosság elé. Toyoda Akio, a cég elnök-vezérigazgatója ezért bocsánatot is kért, elõször Tokióban, majd az amerikai Szenátus illetékes bizottsága elõtt, hétfõn pedig Pekingben.

A Toyota bejelentése szerint a szivárgás miatt csaknem 130 ezer Avalon és 90 ezer RAV4-es típus észak-amerikai forgalmazóit és tulajdonosait kérték meg február 22-én, hogy egy órányi, ingyenes javításra vigyék be a kocsikat a márkaszervizekbe. A cég bejelentése szerint tavaly októberben, Japánban 45 ezer Harrier-t és Estimát javítottak meg a szivárgás miatt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!