2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Életükkel játszottak a gáztolvajokForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-18 20:13:09
Életveszélyes módszerekkel, illegálisan kötötte be a földgázt egy vízvezeték-szerelõ több családi házban Gödöllõn és környékén. A nyomáscsökkentõket rendelésre lopta két férfi, majd 20 ezer forintért a szerelõ megfúrva a vezetéket, ...

bekötötte ezeket a megrendelõknek. A rendõrség szerint összesen 57 millió forint kárt okoztak a gáztolvajok a szolgáltatónak.

Perceken keresztül ástak a rendõrök, mire elértek a kertben elrejtett üreghez. A nyomozók felnyitották a föld alá temetett láda fedelét, így találták meg a lopott nyomáscsökkentõt.

A nyomozás még tavaly szeptemberben indult, miután a gázszolgáltató munkatársai egy olyan házat ellenõriztek, ahol a nyomás alatt lévõ gázvezetéket megfúrták, és rácsatlakoztattak egy mûanyag csövet, megkerülve ezzel a gázórát.

A sorszámozott nyomáscsökkentõket két dányi férfi lopta, és ötezer forintért adták tovább egy vízvezeték-szerelõnek, aki ezután beszerelte õket.

„A fogyasztók, a majdani megrendelõk kézrõl-kézre adták õt, egy viszonylagos zárt körben terjedt ez a bûncselekmény, és olyan 20 ezer forint körüli összeget fizettek egy-egy ilyen illegális rákötésért” – mondta Mihály István, Gödöllõ rendõrkapitánya.

A rendõrség szerint összesen 28 házba kötöttek be illegálisan nyomáscsökkentõket, és ezzel 57 millió forint kárt okoztak a gázszolgáltatónak. A tolvajok évente körülbelül 4 milliárd forint veszteséget okoznak a cégnek, nem beszélve a robbanásveszélyrõl.
„Amikor az ellenõreink feltárták ezeket a szabálytalan gázvételezési helyeket, elképedve tapasztalták, hogy a létezõ összes jogi elõírást megszegve, olyan életveszélyes körülmények között éltek ezek az emberek, amelynek csak a csodának volt köszönhetõ, hogy nem történt tragédia” – mondta el Gyõrösi Pál, a Tigáz szóvivõje.

A társaság nemrég csõkamrákat vásárolt, az illegális bekötések leleplezésére. Az apró kamerával a szakemberek percek alatt ki tudják deríteni, hogy a gázvezetéket megfúrta–e valaki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!