2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Kábellopás a katonai reptérenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-26 15:17:30
Veszélyeztették a repülés biztonságát azok a kábeltolvajok, akik csütörtök késõ délután rézkábelt loptak a kecskeméti repülõbázis egyik irányító épületébõl.

A Szentgyörgyi Dezsõ Repülõbázis közelében a két férfi és a velük lévõ kiskorú az épületben elhelyezett, a repülõgépek irányítását és biztonságos leszállását segítõ berendezések tápellátását szolgáló elektromos kábelbõl vágta ki a három méteres, körülbelül 10 ezer forintot érõ rézdarabot.

Az épület a repülõtér kerítésén kívül helyezkedik el, ahol rézkábelek és elosztó dobozok vannak. A tápkábel átvágása miatt a mûszerek áramellátása megszûnt, a leszállást segítõ jeladó mûködésképtelenné vált, így veszélybe került a légi közlekedés biztonsága. A reptér átállt tartalékáramkörre, hiszen az adott idõpontban a légtérben repültek. Mivel a kábel átvágását jelezték a biztonsági mûszerek, a rendõrök és a reptér dolgozói a tolvajokat még a helyszínen elkapták, akik személygépkocsival érkeztek a helyszínre annak ellenére, hogy egyiküknek sem volt jogosítványa.

A lopás miatt a Kecskeméti Rendõrkapitányság õrizetbe vett egy kecskeméti, és egy ceglédi férfit, a velük lévõ 9 éves kecskeméti fiú az egyikük testvére volt. A férfi ellen kiskorú veszélyeztetése miatt, mindkettõjük ellen pedig lopás vétség és a közlekedés biztonsága elleni bûncselekmény megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!